Brygger: Tor-Øyvind Sikveland
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13F Klassisk norsk juleøl
OG: 1065
FG: 1019
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 6,1%
Beregnet IBU: 25,4
Beregnet farge: 24 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3 kg Pilsnermalt 3,5 EBC
3 kg Munich malt mørk 25 EBC
0,3 kg Karamell malt mørk 25 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
30g Northern Brewer 10,2% alpha

[B]Andre ingredienser[/B]
halv teskje Supermoss og halv teskje WLN1000 Gjærnæring.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesket på 67°C i 60 min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Saflager W-34/70
Gjærmengde: 2 pakker 11,5g
Informasjon om gjæring:
Primærgjæring: 7 dager ved 9°C.
Sekundærgjæring 14 dager: gradvis til 14°C. Omstikking til fat.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 5. desember 2015
Flasket: 11. mars 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: F