Brygger: Rolv Bergesen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 3A Helles bock/Maibock
OG: 1,071
FG: 1,013
Mengde vørter: 19,0l
Mengde ferdig øl: 16,0l
Alkoholstyrke: 7,6%
Beregnet IBU: 33,5
Beregnet farge: 17 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
64,3% Pilsner Malt
16,1% Maris Otter
8% Aromatic Malt
8% Dark Munich
3,5% Vienna

[B]Humle og krydder[/B]
Northern Brewer 10% FWH til 33,5 IBU

0,8g/l Hallertauer Mittelfrüh 15min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
80min, 66 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Saflager S-23
Gjærmengde: 34.5 gram
Informasjon om gjæring:
Start gjæring 10 grader, økende til 13.5 i.l.a. 10 dager
2 døgn diacetylrast 20 grader.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 14. januar 2015
Flasket: 18. februar 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N