Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6D Sort IPA
OG: 1084
FG: 1019
Mengde vørter: 27,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 8,5%
Beregnet IBU: 142,0
Beregnet farge: 85 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsner Malt 3 EBC	 	3	EBC	 	8700	g
Cara Pils 37 EBC	 	4	EBC	 	534	g
Cara Munich 100 EBC	 	124	EBC	 	400	g
Chocolate (dehusked) Malt	 	800	EBC	 	454	g
Roasted Barley	 	1100	EBC	 	375	g
Cane Sugar (light)	 	20	EBC	 	300	g

[B]Humle og krydder[/B]
Nugget	14.8%	alpha	 	75	g	 	90	minutes
Chinook	12.1%	alpha	 	10	g	 	90	minutes
Chinook	12.6%	alpha	 	30	g	 	60	minutes
Simcoe	13%	alpha	 	23	g	 	45	minutes
Columbus	16%	alpha	 	23	g	 	30	minutes
53 g centennial ved 1 min,
23 g simcoe ved 1 min,
tørhumlet i 10 dager med: 
23 g centennial, 
23 g simcoe og 
86 g columbus

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
68 degrees for 90 minutes, 78 degrees for 10 minutes. Kok 90 min. 31,5 liter meskevann. 3 l. Kg.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: US05
Gjærmengde: 6 pk. tørrgjær
Informasjon om gjæring:
Gjær pitchet på 17,5 grader. Gjæret på 17,5 grader frem til tørrhumlingen og tilsetning av vann og sukker.
Gjær ble rehydrert i 6 dl. vann på 35 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 5. februar 2015
Flasket: 20. februar 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N