Brygger: Einar Michelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 6D Sort IPA OG: 1084 FG: 1019 Mengde vørter: 27,0l Mengde ferdig øl: 25,0l Alkoholstyrke: 8,5% Beregnet IBU: 142,0 Beregnet farge: 85 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pilsner Malt 3 EBC 3 EBC 8700 g Cara Pils 37 EBC 4 EBC 534 g Cara Munich 100 EBC 124 EBC 400 g Chocolate (dehusked) Malt 800 EBC 454 g Roasted Barley 1100 EBC 375 g Cane Sugar (light) 20 EBC 300 g [B]Humle og krydder[/B] Nugget 14.8% alpha 75 g 90 minutes Chinook 12.1% alpha 10 g 90 minutes Chinook 12.6% alpha 30 g 60 minutes Simcoe 13% alpha 23 g 45 minutes Columbus 16% alpha 23 g 30 minutes 53 g centennial ved 1 min, 23 g simcoe ved 1 min, tørhumlet i 10 dager med: 23 g centennial, 23 g simcoe og 86 g columbus [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] 68 degrees for 90 minutes, 78 degrees for 10 minutes. Kok 90 min. 31,5 liter meskevann. 3 l. Kg. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: US05 Gjærmengde: 6 pk. tørrgjær Informasjon om gjæring: Gjær pitchet på 17,5 grader. Gjæret på 17,5 grader frem til tørrhumlingen og tilsetning av vann og sukker. Gjær ble rehydrert i 6 dl. vann på 35 grader [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 5. februar 2015 Flasket: 20. februar 2015 Filtrert: Nei Karbonering: N