Brygger: Espen Kalstad
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6B Amerikansk IPA
OG: 1070
FG: 1013
Mengde vørter: 23,5l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 7,5%
Beregnet IBU: 77,0
Beregnet farge: 15 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4920 g Maris Otter 5,5 EBC
480 g Caramalt 30 EBC
300 g Munich 25 EBC
300 g Wheat Malt 4 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
24 g Mosaic 11,1%, 60 min
40 g Mosaic 11,1%, 15 min
40 g Mosaic 11,1%, 5 min
40 g Mosaic 11,1%, steep 30 min
40 g Mosaic 11,1%, post-steep
60 g Mosaic 11,1%, tørrhumle i 10 dager

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
67 grader i 75 min
78 grader i 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale US-05
Gjærmengde: 250 mrd. gjærceller
Informasjon om gjæring:
18 grader, gradvis hevet til 21 grader etter stormgjæring.
Coldcrash to siste dager før tapping.

[B]Kommentarer[/B]
Hopstand er beregnet å gi 17 IBU.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 9. februar 2014
Flasket: 25. februar 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N