Brygger: HELMERSEN GEIR Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13B Krydret øl (basistype 5B Amerikansk brown ale) Ekstra ingredienser: Honning, stjerneanis, kanel OG: 1,063 FG: 1,011 Mengde vørter: 51,0l Mengde ferdig øl: 50,0l Alkoholstyrke: 6,8% Beregnet IBU: 31,0 Beregnet farge: 40 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3 kg Pale ale 2 kg Melanoidin 7 kg Münchener II 0,7 kg Carahell 0,45 kg Honning 1 kg Hvetemalt 1 kg Røykmalt [B]Humle og krydder[/B] Columbus (bitterhumle) Perle (smaks- og aromahumle) Stjerneanis Kanelstenger [B]Andre ingredienser[/B] Honning [B]Meskeinformasjon[/B] 1-stegsmskung. 66 grader i 60 minutter. Diling / skllling, ca 80 minutter. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Tørrgjær, US-05 Gjærmengde: 30 g (rehydrert Informasjon om gjæring: Primærgjæring ved 20 grader. Flasket etter 13 dager. Ettergjæring i 10 dager ved 20 grader. Deretter lagret kaldt ved ca 5 grader. [B]Kommentarer[/B] Vanskelig å vurdere hvilken basisklasse denne oppskriften skulle høre innunder. Valgte en Amerikansk Brown ae, men kunne nesten vært en type overgjæret bayerøl som inneholde flere maltsorter enn Mübchenermalt. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 8. september 2016 Flasket: 21. september 2016 Filtrert: Nei Karbonering: N