Brygger: HELMERSEN GEIR
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13B Krydret øl (basistype 5B Amerikansk brown ale)
Ekstra ingredienser: Honning, stjerneanis, kanel
OG: 1,063
FG: 1,011
Mengde vørter: 51,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 6,8%
Beregnet IBU: 31,0
Beregnet farge: 40 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3 kg	Pale ale
2 kg	Melanoidin
7 kg	Münchener II
0,7 kg	Carahell
0,45 kg	Honning
1 kg	Hvetemalt
1 kg	Røykmalt

[B]Humle og krydder[/B]
Columbus (bitterhumle)
Perle (smaks- og aromahumle)
Stjerneanis
Kanelstenger

[B]Andre ingredienser[/B]
Honning

[B]Meskeinformasjon[/B]
1-stegsmskung.
66 grader i 60 minutter.
Diling / skllling, ca 80 minutter.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Tørrgjær, US-05
Gjærmengde: 30 g (rehydrert
Informasjon om gjæring:
Primærgjæring ved 20 grader. 
Flasket etter 13 dager. Ettergjæring i 10 dager ved 20 grader. Deretter lagret kaldt ved ca 5 grader.

[B]Kommentarer[/B]
Vanskelig å vurdere hvilken basisklasse denne oppskriften skulle høre innunder. 
Valgte en Amerikansk Brown ae, men kunne nesten vært en type overgjæret bayerøl som inneholde flere maltsorter enn Mübchenermalt.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 8. september 2016
Flasket: 21. september 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N