Brygger: Glenn Roger Lie
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8A Dry stout
OG: 1,053
FG: 1,009
Mengde vørter: 19,0l
Mengde ferdig øl: 17,5l
Alkoholstyrke: 5,8%
Beregnet IBU: 35,1
Beregnet farge: 65,5 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
70.3% Pale Ale Malt
19.8% Flaket bygg
9.9% Black barley (kvernet i mandelkvern)

[B]Humle og krydder[/B]
57 g East Kent Golding @ 60 min

[B]Andre ingredienser[/B]
1 tablett whirlfloc
1 teskje 5.2 pH stabilizer

[B]Meskeinformasjon[/B]
49 grader C i 15 min
64 grader C i 60 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP004
Gjærmengde: 1xWLP004(1L starter)
Informasjon om gjæring:
18 grader C i 10 dager

[B]Kommentarer[/B]
Oppskriften er basert på Jamil Zainasheff sin "Cerveza de malto seca" fra "Brewing Classic Styles"

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 6. februar 2014
Flasket: 10. mars 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: F