Brygger: Petter Buhagen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1100
FG: 1032
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 18,5l
Alkoholstyrke: 9,2%
Beregnet IBU: 53,0
Beregnet farge: 97 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3600g Maris Otter Pale Malt
450g Munich Malt 25 EBC
700g Crystal Malt 120 EBC
400g Melanoidin Malt 70 EBC
280g Chocolate Malt 1250 EBC
280g Black Malt 1400 EBC
3000g Lys DME

[B]Humle og krydder[/B]
Cascade, 7% AA, 40g, 60 min
Northern Brewer, 10,5% AA, 30g, 15 min
Northern Brewer, 6% AA, 10g, 15 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Brew in a Bag: 20 liter vann, 60 min på 67C. Skylte med 7 liter vann 75C.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007
Gjærmengde: 2 pk, (2 l starter)
Informasjon om gjæring:
13 dager, 20C.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 15. april 2015
Flasket: 29. april 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N