Brygger: Brede Venås
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13D Andre røykøl (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser: Røykmalt fra Stjørdal
OG: 1,080
FG: 1,027
Mengde vørter: 55,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 7,0%
Beregnet IBU: 66,4
Beregnet farge: 85,1 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6,00 kg Pale Malt      31,2 %        
5,33 kg Munich Malt  27,7 %        
2,67 kg Oats, Flaked 13,9 %        
2,00 kg  Stjørdalsmalt 8,EBC   10,4 %        
1,07 kgCaramel/Crystal Malt - 40L        5,5 %         
0,76 kg  Carafa Spesial II (811,6 EBC)           3,9 %         
0,53 kg  Caramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC)     2,8 %         
0,53 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) 2,8%                     
0,29 kg Black (Patent) Malt (985 EBC        1,5 %         
0,05 kg Carafa Spesial III (1034,3 EBC)         0,3 %

[B]Humle og krydder[/B]
120,00 g              Columbus (Tomahawk) [14,00 %]
 Boil 60, min    62,0 IBUs     
100,00 g         Centennial [6,00 %] - Boil 5,0 min     4,4 IBUs

[B]Andre ingredienser[/B]
10,00 g   Baking Soda (Mash 60,0 mins)                  
10,00 g   Calcium Chloride (Mash 60,0 mins)                    
10,00 g Chalk (Mash 60,0 mins)                        
7,00 g  Salt (Mash 60,0 mins)             
5,00 g  Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60,0 mins

[B]Meskeinformasjon[/B]
mash in  Add 55,00 l of water at 48,5 C 45,0 C        10 min        
Mash Step         Heat to 55,0 C over 10 min 55,0 C  10 min        
Saccarification   Heat to 69,0 C over 20 min  69,0 C 45 min        
Saccarification  Heat to 73,0 C  over 5 min 73,0 C   15 min        
Mash Out          Heat to 77,0 C over 10 min  77,0 C 15 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 1450 Dennys F
Gjærmengde: 794 milliarder celle
Informasjon om gjæring:
Startet på 18 var oppe i 25 i løpet av første døgn, men roet seg rundt 22 på resten

[B]Kommentarer[/B]
Lavt meskesteg på 45 grader for å hjelpe å konvertere Stjørdalsmalten.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 11. juli 2013
Flasket: 30. juli 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N