Brygger: Brede Venås Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13D Andre røykøl (basistype 9E Imperial stout) Ekstra ingredienser: Røykmalt fra Stjørdal OG: 1,080 FG: 1,027 Mengde vørter: 55,0l Mengde ferdig øl: 50,0l Alkoholstyrke: 7,0% Beregnet IBU: 66,4 Beregnet farge: 85,1 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 6,00 kg Pale Malt 31,2 % 5,33 kg Munich Malt 27,7 % 2,67 kg Oats, Flaked 13,9 % 2,00 kg Stjørdalsmalt 8,EBC 10,4 % 1,07 kgCaramel/Crystal Malt - 40L 5,5 % 0,76 kg Carafa Spesial II (811,6 EBC) 3,9 % 0,53 kg Caramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC) 2,8 % 0,53 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) 2,8% 0,29 kg Black (Patent) Malt (985 EBC 1,5 % 0,05 kg Carafa Spesial III (1034,3 EBC) 0,3 % [B]Humle og krydder[/B] 120,00 g Columbus (Tomahawk) [14,00 %] Boil 60, min 62,0 IBUs 100,00 g Centennial [6,00 %] - Boil 5,0 min 4,4 IBUs [B]Andre ingredienser[/B] 10,00 g Baking Soda (Mash 60,0 mins) 10,00 g Calcium Chloride (Mash 60,0 mins) 10,00 g Chalk (Mash 60,0 mins) 7,00 g Salt (Mash 60,0 mins) 5,00 g Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60,0 mins [B]Meskeinformasjon[/B] mash in Add 55,00 l of water at 48,5 C 45,0 C 10 min Mash Step Heat to 55,0 C over 10 min 55,0 C 10 min Saccarification Heat to 69,0 C over 20 min 69,0 C 45 min Saccarification Heat to 73,0 C over 5 min 73,0 C 15 min Mash Out Heat to 77,0 C over 10 min 77,0 C 15 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wyeast 1450 Dennys F Gjærmengde: 794 milliarder celle Informasjon om gjæring: Startet på 18 var oppe i 25 i løpet av første døgn, men roet seg rundt 22 på resten [B]Kommentarer[/B] Lavt meskesteg på 45 grader for å hjelpe å konvertere Stjørdalsmalten. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 11. juli 2013 Flasket: 30. juli 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N