Brygger: Emil Johnsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 2D Münchener dunkel OG: 1050 FG: 1012 Mengde vørter: 22,0l Mengde ferdig øl: 19,5l Alkoholstyrke: 5,0% Beregnet IBU: 24,0 Beregnet farge: 35 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3900g Weyermann Munich II 200g Melanoidin Ekstrakt av 150g Carafa special II trekt i romtemperatur vann i 20 timer. [B]Humle og krydder[/B] 60 min: 45g Hallertau Mittelfruh 3,3% 30 min: 15g Hallertau Mittelfruh 3,3% [B]Andre ingredienser[/B] Vannjustering (brygget på RO vann): 2g CaSO4 1,5g MgSO4 5,0g CaCl2 (15g 33% løsning) 3,5g CaCO3 3,5g NaHCO3 Klarning: Protafloc og gelatin [B]Meskeinformasjon[/B] 90min 68C mesk. Fullt volum BIAB, ingen skylling, knept på meskepose. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP830 Gjærmengde: ~3dl slurry Informasjon om gjæring: Gjæring ved 12C, hevet til 16C ved slutten av gjæring. Lagret ved 1C. [B]Kommentarer[/B] All trub overført til gjæringsbøtte med vørter. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 22. januar 2017 Flasket: 12. mars 2017 Filtrert: Nei Karbonering: F