Brygger: Emil Johnsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2D Münchener dunkel
OG: 1050
FG: 1012
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 19,5l
Alkoholstyrke: 5,0%
Beregnet IBU: 24,0
Beregnet farge: 35 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3900g Weyermann Munich II
200g Melanoidin
Ekstrakt av 150g Carafa special II trekt i romtemperatur vann i 20 timer.

[B]Humle og krydder[/B]
60 min: 45g Hallertau Mittelfruh 3,3%
30 min: 15g Hallertau Mittelfruh 3,3%

[B]Andre ingredienser[/B]
Vannjustering (brygget på RO vann):
2g CaSO4
1,5g MgSO4
5,0g CaCl2 (15g 33% løsning)
3,5g CaCO3
3,5g NaHCO3

Klarning: Protafloc og gelatin

[B]Meskeinformasjon[/B]
90min 68C mesk. Fullt volum BIAB, ingen skylling, knept på meskepose.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP830
Gjærmengde:  ~3dl slurry
Informasjon om gjæring:
Gjæring ved 12C, hevet til 16C ved slutten av gjæring.
Lagret ved 1C.

[B]Kommentarer[/B]
All trub overført til gjæringsbøtte med vørter.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 22. januar 2017
Flasket: 12. mars 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: F