Brygger: Arne Jervell
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 1C Tsjekkisk pilsner
OG: 1,050
FG: 1,014
Mengde vørter: 28,7l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 4,8%
Beregnet IBU: 40,0
Beregnet farge: 11 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
89,7% Pilsnermalt Heidelberg (BestMalz)
7,6% Vienna Malt (BestMalz) 
2,7% Melanoidin Malt (BestMalz)

Totalt 5900 gram

[B]Humle og krydder[/B]
38 g Magnum 11.9% @ 30 min 
50 g Saaz 2.9% @ 20 min

[B]Andre ingredienser[/B]
1/2 tab. Whirlfloc
1 tab Servomyces gjærnæring

[B]Meskeinformasjon[/B]
60 min @ 66°C

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP830
Gjærmengde: 2 pk i 1,7 L starter
Informasjon om gjæring:
Sett gjær ved 9°C
Hold 10°C til 50% utgjæret
Øk til 18°C over 2 døgn
Hold 18°C til ferdig, ca 7 dager
Senk til 2°C over 4 døgn

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 1. januar 2017
Flasket: 12. februar 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: F