Brygger: Øyvind Langgård
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 10C Bière de garde
OG: 1,070
FG: 1,009
Mengde vørter: 24,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 8,0%
Beregnet IBU: 21,0
Beregnet farge: 20 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6 kg Pilsnermalt Swaen
0,6 kg Hvetemalt Swaen
0,4 kg Aromamalt
0,3 kg Acidulatedmalt

[B]Humle og krydder[/B]
25 g Aramis FWH 60 min
25 g Triskel FWH 60 min
20 g Aramis 60 min
20 g Aramis 20 min

[B]Andre ingredienser[/B]
1 tablet Servomyces
2 g Brewbrite
60 sek ren O2

[B]Meskeinformasjon[/B]
45*C Proteinrast 1 - 30 min
55*C Proteinrast 2 - 15 min
62*C Sukkerrast 1 - 30 min
68*C Dekstrinrast 2 - 15 min
74*C Ut-mesk - 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Frydenlund
Gjærmengde: Mer enn nok
Informasjon om gjæring:
Gjæret ved 12*C til sukkernivået var under 50 % av hva det var, deretter i romtemperatur i et par dager for diacetyl-rast. Så direkte på keg

[B]Kommentarer[/B]
Om dette ølet vinner, kan det bli litt vanskelig å få brygga det hos Nøgne Ø. Da det både er undergjæret, og gjærtypen er sneket ut av Ringnes bryggeri.... ;)

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 14. januar 2016
Flasket: 2. februar 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: F