Brygger: Øyvind Langgård Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 10C Bière de garde OG: 1,070 FG: 1,009 Mengde vørter: 24,0l Mengde ferdig øl: 22,0l Alkoholstyrke: 8,0% Beregnet IBU: 21,0 Beregnet farge: 20 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 6 kg Pilsnermalt Swaen 0,6 kg Hvetemalt Swaen 0,4 kg Aromamalt 0,3 kg Acidulatedmalt [B]Humle og krydder[/B] 25 g Aramis FWH 60 min 25 g Triskel FWH 60 min 20 g Aramis 60 min 20 g Aramis 20 min [B]Andre ingredienser[/B] 1 tablet Servomyces 2 g Brewbrite 60 sek ren O2 [B]Meskeinformasjon[/B] 45*C Proteinrast 1 - 30 min 55*C Proteinrast 2 - 15 min 62*C Sukkerrast 1 - 30 min 68*C Dekstrinrast 2 - 15 min 74*C Ut-mesk - 10 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Frydenlund Gjærmengde: Mer enn nok Informasjon om gjæring: Gjæret ved 12*C til sukkernivået var under 50 % av hva det var, deretter i romtemperatur i et par dager for diacetyl-rast. Så direkte på keg [B]Kommentarer[/B] Om dette ølet vinner, kan det bli litt vanskelig å få brygga det hos Nøgne Ø. Da det både er undergjæret, og gjærtypen er sneket ut av Ringnes bryggeri.... ;) [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 14. januar 2016 Flasket: 2. februar 2016 Filtrert: Nei Karbonering: F