Brygger: Torleif Haug
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8A Dry stout
OG: 1,041
FG: 1,011
Mengde vørter: 14,5l
Mengde ferdig øl: 10,0l
Alkoholstyrke: 4,0%
Beregnet IBU: 42,0
Beregnet farge: 75 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
1.40 kg T.Fawcett Maris Otter
0.25 kg T.Fawcett Flaked Barley
0.27 kg Bestmalz Hvetemalt
0.16 kg T.Fawcett Roasted Barley
0.05 kg T.Fawcett Black Malt

[B]Humle og krydder[/B]
16g East Kent Goldings 6.9%, 60 min
20g Fuggles 5.1%, 60 min

[B]Andre ingredienser[/B]
5g CaCO3
pH 5.2 stabilizer
foam control
gjærnæring
whirlfloc

[B]Meskeinformasjon[/B]
75 min @ 64C
10 min @ 78C

Speidel
12.5 l meskevann
3.5 l skyllevann

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP013
Gjærmengde: 1 rør
Informasjon om gjæring:
15 dager ved 20C

[B]Kommentarer[/B]
Denne ølen var en split batch hvor halvparten ble gjæret med annen gjær.

Alle volum og mengder er halvert sammenliknet med opprinnelig oppskrift.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 22. januar 2014
Flasket: 6. februar 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N