Brygger: Torleif Haug Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8A Dry stout OG: 1,041 FG: 1,011 Mengde vørter: 14,5l Mengde ferdig øl: 10,0l Alkoholstyrke: 4,0% Beregnet IBU: 42,0 Beregnet farge: 75 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 1.40 kg T.Fawcett Maris Otter 0.25 kg T.Fawcett Flaked Barley 0.27 kg Bestmalz Hvetemalt 0.16 kg T.Fawcett Roasted Barley 0.05 kg T.Fawcett Black Malt [B]Humle og krydder[/B] 16g East Kent Goldings 6.9%, 60 min 20g Fuggles 5.1%, 60 min [B]Andre ingredienser[/B] 5g CaCO3 pH 5.2 stabilizer foam control gjærnæring whirlfloc [B]Meskeinformasjon[/B] 75 min @ 64C 10 min @ 78C Speidel 12.5 l meskevann 3.5 l skyllevann [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP013 Gjærmengde: 1 rør Informasjon om gjæring: 15 dager ved 20C [B]Kommentarer[/B] Denne ølen var en split batch hvor halvparten ble gjæret med annen gjær. Alle volum og mengder er halvert sammenliknet med opprinnelig oppskrift. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 22. januar 2014 Flasket: 6. februar 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N