Brygger: Rolf Lysfjord Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9C Foreign extra stout OG: 1066 FG: 1015 Mengde vørter: 50,0l Mengde ferdig øl: 50,0l Alkoholstyrke: 7,0% Beregnet IBU: 104,0 Beregnet farge: 67 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 10.000 kg Maris Otter Malt (70.42%) 3.000 kg Brown Malt (21.13%) 0.700 kg Amber Malt (4.93%) 0.500 kg Black Malt (3.52%) [B]Humle og krydder[/B] 200.0 g East Kent Golding Pellet (5.7% Alpha) @ 120 Minutes (Boil) (4 g/L) 100.0 g East Kent Golding Pellet (5.7% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (2 g/L) 100.0 g Fuggles Pellet (4.2% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (2 g/L) 100.0 g East Kent Golding Pellet (5.7% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (2 g/L) [B]Andre ingredienser[/B] 32.0 g CaCO2 - (Mesk) - Kalsiumkarbonat @ 0 Minutes (Mash) 12.0 g CaSO4 - Calcium Sulfate / Gypsum @ 0 Minutes (Mash) 16.0 g NaHCO3 (Mesk) - Natriumbikarbonat @ 0 Minutes (Mash) [B]Meskeinformasjon[/B] Single step Infusion at 67°C for 120 Minutes. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP023 Gjærmengde: 1 rør, 3 l starter Informasjon om gjæring: 17 - 20 grader, 2 uker [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 30. desember 2015 Flasket: 10. mars 2016 Filtrert: Nei Karbonering: F