Brygger: Rolf Lysfjord
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9C Foreign extra stout
OG: 1066
FG: 1015
Mengde vørter: 50,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 7,0%
Beregnet IBU: 104,0
Beregnet farge: 67 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
10.000 kg Maris Otter Malt (70.42%)
3.000 kg Brown Malt (21.13%)
0.700 kg Amber Malt (4.93%)
0.500 kg Black Malt (3.52%)

[B]Humle og krydder[/B]
200.0 g East Kent Golding Pellet (5.7% Alpha) @ 120 Minutes (Boil) (4 g/L)
100.0 g East Kent Golding Pellet (5.7% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (2 g/L)
100.0 g Fuggles Pellet (4.2% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (2 g/L)
100.0 g East Kent Golding Pellet (5.7% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (2 g/L)

[B]Andre ingredienser[/B]
32.0 g CaCO2 - (Mesk) - Kalsiumkarbonat @ 0 Minutes (Mash)
12.0 g CaSO4 - Calcium Sulfate / Gypsum  @ 0 Minutes (Mash)
16.0 g NaHCO3 (Mesk) - Natriumbikarbonat @ 0 Minutes (Mash)

[B]Meskeinformasjon[/B]
Single step Infusion at 67°C for 120 Minutes.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP023
Gjærmengde: 1 rør, 3 l starter
Informasjon om gjæring:
17 - 20 grader, 2 uker

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 30. desember 2015
Flasket: 10. mars 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: F