Brygger: Hans Kristian Andersen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2B Wiener
OG: 1,050
FG: 1,012
Mengde vørter: 120,0l
Mengde ferdig øl: 100,0l
Alkoholstyrke: 5,0%
Beregnet IBU: 26,4
Beregnet farge: 17,8 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
9.80 kg               Vienna Malt (6.9 EBC)                    Grain         1        43.0 %        
6.84 kg               Pilsner (2 Row) Ger (3.9 EBC)            Grain         2        30.0 %        
5.93 kg               Munich Malt (17.7 EBC)                   Grain         3        26.0 %        
0.23 kg               Carafa II (811.6 EBC)                    Grain         4        1.0 %

[B]Humle og krydder[/B]
270.00 g              Hallertauer [4.00 %] - Boil 60.0 min     Hop           5        24.5 IBUs 

60.00 g               Hallertauer [4.00 %] - Boil 10.0 min     Hop           8        2.0 IBUs

[B]Andre ingredienser[/B]
2.50 Items            Whirlfloc Tablet (Boil 15.0 mins)        Fining        6        -             
1.00 Items            Yeast Nutrient (Boil 15.0 mins)          Other         7        -             

140 Liter i HLT. 
14g Cas04 i HLT.
28g CACL2 i HLT
Fyller 29 liter vann i HLT.
2.9g CaS04 i HLT
5.8g Cas04 i HLT

[B]Meskeinformasjon[/B]
Meskes 67 grader i 60 min
Mash out 76 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: wy 2308 munich lager
Gjærmengde: Slurry, steppet
Informasjon om gjæring:
Kjøler til 7 grader. 
pitcher.
Lar stige til 10 grader iløa 36-48 timer. 
Gjæres på 10 grader i 17 dager.
Diacetylrest på 16 grader i 48 timer.
Cold crash.

[B]Kommentarer[/B]
PH 5.2

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 2. januar 2016
Flasket: 24. januar 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: F