Brygger: Petter Buhagen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1104
FG: 1026
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 10,5%
Beregnet IBU: 51,0
Beregnet farge: 122 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5400g Pale Malt
700g Crystal Malt 100 EBC
600g Pilsnermalt
400g Chocolate Malt 1200 EBC
200g Roasted Barley 1500 EBC
200g Black Malt 1500 EBC
1500g Lys Spraymalt
500g Hvetespraymalt
500g Muscovadosukker

[B]Humle og krydder[/B]
35g Northern Brewer, 9,3%, 60 min kok, 42,5 IBU
20g Hersbrucker, 3%, 45 min kok, 5,5 IBU
20g Hersbrucker, 3%, 10 min kok, 1,8 IBU
5g Northern Brewer, 9,3%, 10 min kok, 1,4 IBU

[B]Andre ingredienser[/B]
300g Laktose.
8% Tim Wendelboe Caballero Geisha Kaffe.

[B]Meskeinformasjon[/B]
25 liter vann.
68°C i 60 min.
75°C i 10 min.
Skylte med 10 liter vann på 77°C.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP001
Gjærmengde: 2pk, 1,8 l starter
Informasjon om gjæring:
18°C i 3 dager.
20°C i 3 dager.
21°C i 9 dager.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 2. oktober 2018
Flasket: 17. oktober 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N