Brygger: Finn Berger
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5G Engelsk old/strong ale
OG: 1,064
FG: 1,021
Mengde vørter: 52,0l
Mengde ferdig øl: 47,0l
Alkoholstyrke: 6,1%
Beregnet IBU: 47,0
Beregnet farge: 30 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
9,9 kg Maris Otter
1,6 kg Amber Malt (Thomas Fawcett)
0,9 kg Caramalt 30 EBC
0,4 kg Dark Crystal 275 EBC
0,2 kg Dark Chocolate 1150 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
70 gr Northern Brewer 10,5% ved 60
80 gr Goldings 4,2% WP 20 minutter ved 80 grader

[B]Andre ingredienser[/B]
2 ts klorid + 1 ts sulfat, fordelt på mesk og kok.
10 gr Supermoss @ 5
20 dråper Brewer's Clarex tilsatt ved gjæringsstart.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesket på 67 + 72 grader. Utmesk på 77.
Batch sparge.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 1318
Gjærmengde: 500 milliarder
Informasjon om gjæring:
Satt til gjæring på 17 grader. Rolig gjæring og rolig stigning opp til 21. Raskt ferdig. (3-4 dager bare).

[B]Kommentarer[/B]
Karbonert med vørter fra samme brygg.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 11. desember 2018
Flasket: 19. desember 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N