Brygger: Finn Berger Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 5G Engelsk old/strong ale OG: 1,064 FG: 1,021 Mengde vørter: 52,0l Mengde ferdig øl: 47,0l Alkoholstyrke: 6,1% Beregnet IBU: 47,0 Beregnet farge: 30 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 9,9 kg Maris Otter 1,6 kg Amber Malt (Thomas Fawcett) 0,9 kg Caramalt 30 EBC 0,4 kg Dark Crystal 275 EBC 0,2 kg Dark Chocolate 1150 EBC [B]Humle og krydder[/B] 70 gr Northern Brewer 10,5% ved 60 80 gr Goldings 4,2% WP 20 minutter ved 80 grader [B]Andre ingredienser[/B] 2 ts klorid + 1 ts sulfat, fordelt på mesk og kok. 10 gr Supermoss @ 5 20 dråper Brewer's Clarex tilsatt ved gjæringsstart. [B]Meskeinformasjon[/B] Mesket på 67 + 72 grader. Utmesk på 77. Batch sparge. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wyeast 1318 Gjærmengde: 500 milliarder Informasjon om gjæring: Satt til gjæring på 17 grader. Rolig gjæring og rolig stigning opp til 21. Raskt ferdig. (3-4 dager bare). [B]Kommentarer[/B] Karbonert med vørter fra samme brygg. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 11. desember 2018 Flasket: 19. desember 2018 Filtrert: Nei Karbonering: N