Brygger: Einar Michelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1144 FG: 1030 Mengde vørter: 60,0l Mengde ferdig øl: 60,0l Alkoholstyrke: 15,3% Beregnet IBU: 75,0 Beregnet farge: 122 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Maris Otter Pale Malt 5 EBC 16000 g Munich Malt 20 EBC 6000 g Flaked Oats 4 EBC 500 g Flaked Wheat 3 EBC 500 g Cara Munich II 120 EBC 235 g Special B 230 EBC 1000 g Cara Pils 4 EBC 540 g Crystal Malt 135 EBC 425 g Chocolate Malt 800 EBC 300 g Melanoidin Malt 69 EBC 500 g Roasted Barley 1100 EBC 1500 g Demerera Sugar 80 EBC 8000 g [B]Humle og krydder[/B] 20 mL HopShot til ca. 65 IBU 60 min Crystal 4.9 % 100 g 30 min Crystal 4.9 % 108 g 15 min East Kent Golding 5.8 % 25 g 15 min [B]Andre ingredienser[/B] CaCO3 (kun mesk): 30 gram NaHCO3 (kun mesk): 15 gram CaSO4 5 gram i mesk CaCl2 10 gram i mesk to rør WLN4100 Ultra-Ferm. [B]Meskeinformasjon[/B] Mash step 63 °C 90 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP007 Dry English A Gjærmengde: 4 Informasjon om gjæring: Fermentation WLP007 Dry English Ale 20 °C 5 days Fermentation Lalvin EC-1118 20 °C 9 days Fermentation No yeast added 20 °C 5 days [B]Kommentarer[/B] Overføres til Corny og tilsettes da kruttsterk kaffe. ca en liter kalkdtrukket kaffe [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 5. januar 2020 Flasket: 19. januar 2020 Filtrert: Nei Karbonering: F