Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1144
FG: 1030
Mengde vørter: 60,0l
Mengde ferdig øl: 60,0l
Alkoholstyrke: 15,3%
Beregnet IBU: 75,0
Beregnet farge: 122 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Maris Otter Pale Malt	5	EBC	16000	g	
Munich Malt	20	EBC	6000	g	
Flaked Oats	4	EBC	500	g	
Flaked Wheat	3	EBC	500	g	
Cara Munich II	120	EBC	235	g	
Special B	230	EBC	1000	g	
Cara Pils	4	EBC	540	g	
Crystal Malt	135	EBC	425	g	
Chocolate Malt	800	EBC	300	g	
Melanoidin Malt	69	EBC	500	g	
Roasted Barley	1100	EBC	1500	g	
Demerera Sugar	80	EBC	8000	g

[B]Humle og krydder[/B]
20 mL HopShot til ca. 65 IBU	60	min	
Crystal	4.9	%	100	g	30	min	
Crystal	4.9	%	108	g	15	min	
East Kent Golding	5.8	%	25	g	15	min

[B]Andre ingredienser[/B]
CaCO3 (kun mesk): 30 gram
NaHCO3 (kun mesk): 15 gram
CaSO4 5 gram i mesk
CaCl2 10 gram i mesk

to rør WLN4100 Ultra-Ferm.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mash step	63	°C	90	min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007 Dry English A
Gjærmengde: 4
Informasjon om gjæring:
Fermentation	WLP007 Dry English Ale	20	°C	5	days	
Fermentation	Lalvin EC-1118	20	°C	9	days	
Fermentation	No yeast added	20	°C	5	days

[B]Kommentarer[/B]
Overføres til Corny og tilsettes da kruttsterk kaffe. ca en liter kalkdtrukket kaffe

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 5. januar 2020
Flasket: 19. januar 2020
Filtrert: Nei
Karbonering: F