Brygger: Jan Henrik Jørgensen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8A Dry stout
OG: 1,050
FG: 1,010
Mengde vørter: 11,0l
Mengde ferdig øl: 9,0l
Alkoholstyrke: 5,3%
Beregnet IBU: 46,1
Beregnet farge: 84,6 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Maris Otter 35%
Golden Promise 25.2%
Flaked Barley 4.2%
Carabrown Malt 4.2%
Caramel Pils 4.2%
Crystal Dark 3.5%
Roasted Barley 2.8%
Black Malt 2.1%
Chocolate Malt 2.1%

[B]Humle og krydder[/B]
Bramling Cross 20g/60min
Fuggle 10g/60min
EKG 20g/10min

[B]Andre ingredienser[/B]
Langevatn adjusted for Dry Stout.
1ea. Protafloc
1tsp Yeast Nutrient
10ml Clarity Ferm

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mash 66degC/90min
Mash Out 76degC/15min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP004/WLP007
Gjærmengde: 1pkg of each
Informasjon om gjæring:
Start at 17degC and let it rise to 19degC hold for 3 days. Let it rise to 22degC and hold for 10days.

[B]Kommentarer[/B]
Natural carbonation in Keg with 500g Molasses Sugar, with Spunding valve set at 2.3vol/20degC.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 14. september 2018
Flasket: 19. mars 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N