Brygger: Kristine Bakken
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1075
FG: 1015
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 7,8%
Beregnet IBU: 33,0
Beregnet farge: 39 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsmalt 6,7 kg
Hvetemalt 0,5 kg
Spesial B 0,4 kg
Carafa 2   80 g
Belgisk candy sirup D-90
Sukker   0,4 kg

[B]Humle og krydder[/B]
Styrian Goldings 55 gr    AA 5.2
Styrian Goldings  20 gr   AA 5,2

[B]Andre ingredienser[/B]
Gjærnæring 2,5 gr
Kalk 5 g
Calsium klorid 2,5 gr
Gips 2,5 gr
Baking soda  2,5 gr

[B]Meskeinformasjon[/B]
63 C 120 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: wlp 530
Gjærmengde: 2pk
Informasjon om gjæring:
Gjærstarter utregnet etter mr.malty

[B]Kommentarer[/B]
Tilsatte 1.5 g rehydrert safale us-05 ved flasking

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 29. november 2018
Flasket: 13. desember 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N