Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2D Münchener dunkel
OG: 1050
FG: 1013
Mengde vørter: 28,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 4,8%
Beregnet IBU: 23,0
Beregnet farge: 44 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Munich Malt	15	EBC	5600	g	
Aroma Malt	150	EBC	500	g	
Carafa Special I	900	EBC	200	g	
Cane Sugar (light)	20	EBC	168	g

[B]Humle og krydder[/B]
Perle	7.4	%	35	g	60	min	
Saaz	3.1	%	15	g	10	min	
Hallertauer Mittelfruh	3.8	%	15	g	1	min

[B]Andre ingredienser[/B]
Vannjustering ala Dunkel. En kork Lactol. pH ca 5.4.
Irish Moss
Gjærnæring

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mash step	68	°C	60	min	
Mash step	78	°C	5	min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833 German Bock
Gjærmengde: Starter på 4 liter
Informasjon om gjæring:
Fermentation	WLP833 German Bock Lager Yeast	9	°C	14	days	
Lagering	No yeast added	20	°C	2	days	
Fermentation	No yeast added	9	°C	5	days

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 5. april 2020
Flasket: 26. april 2020
Filtrert: Nei
Karbonering: N