Brygger: Morten Sevland
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4E Amerikansk pale ale
OG: 1,048
FG: 1,010
Mengde vørter: 33,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 4,7%
Beregnet IBU: 38,0
Beregnet farge: 12 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2.2 kg - Pale Ale Finest Maris Otter 5 EBC (4...
2 kg - Pilsner 3.3 EBC (43.8%)
230 g - Caramel Pils 5 EBC (5%)
91 g - Melanoidin 70 EBC (2%)
50 g - Acidulated 6 EBC (1.1%)

[B]Humle og krydder[/B]
60 min - 10 g - Centennial - 8.5% (9 IBU)
10 min - 15 g - Amarillo - 9.2% (6 IBU)
10 min - 15 g - Centennial - 8.5% (6 IBU)
5 min - 20 g - Amarillo - 9.2% (5 IBU)
5 min - 20 g - Centennial - 8.5% (5 IBU)
Hop Stand
15 min hopstand @ 80 °C
15 min - 35 g - Amarillo - 9.2% (4 IBU)
15 min - 35 g - Centennial - 8.5% (3 IBU)

[B]Andre ingredienser[/B]
Mash - 5.8 g - Calcium Chloride (CaCl2)
Mash - 5.4 g - Epsom Salt (MgSO4)
Mash - 5.8 g - Gypsum (CaSO4)

[B]Meskeinformasjon[/B]
65 °C - 60 min - Temperature
75 °C - 10 min - Mash Out

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: US-05
Gjærmengde: 1 pkg
Informasjon om gjæring:
12.5 day ramp from 18 °C to 22 °C
1.5 days at 22 °C

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 21. juni 2021
Flasket: 27. august 2021
Filtrert: Nei
Karbonering: F