Brygger: Magne Nærum
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13B Krydret øl (basistype 13G Klassisk norsk hjemmebrygg)
Ekstra ingredienser: Stjerneanis, nellikspiker, rosiner
OG: 80
FG: 25
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 18,5l
Alkoholstyrke: 7,5%
Beregnet IBU: 20,0
Beregnet farge: 43 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6 kg pale malt
1,0 kg Munich mørk
0,5 kg best caramel pils
0,4 kg beech smoked
100g red crystal
100g roasted barley
200g havregryn

[B]Humle og krydder[/B]
15g Northern brewer (60 min)
20g EKG (15 min)
10g celeia (3min)
5g EKG (3min)
Litt stjerneanis,  nellikspiker og rosiner (kokt i egen liten kjele og tilsatt i koken)

[B]Andre ingredienser[/B]
Irish moss

[B]Meskeinformasjon[/B]
Dobbeltmesket for å få plass til alt i Speidel. 
4 kg pale
Mesk i 60 min, 67°
Så resten, fylte på 4 L vann,
60min, 67°
10 min, 78°
Skylte med ca 3 L
Ca 25 L før koking

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 1318 London A
Gjærmengde: 4 pakker
Informasjon om gjæring:
Gjæring på temperatur mellom 18-20°

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 16. september 2018
Flasket: 2. oktober 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N