Brygger: Magne Nærum Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13B Krydret øl (basistype 13G Klassisk norsk hjemmebrygg) Ekstra ingredienser: Stjerneanis, nellikspiker, rosiner OG: 80 FG: 25 Mengde vørter: 20,0l Mengde ferdig øl: 18,5l Alkoholstyrke: 7,5% Beregnet IBU: 20,0 Beregnet farge: 43 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 6 kg pale malt 1,0 kg Munich mørk 0,5 kg best caramel pils 0,4 kg beech smoked 100g red crystal 100g roasted barley 200g havregryn [B]Humle og krydder[/B] 15g Northern brewer (60 min) 20g EKG (15 min) 10g celeia (3min) 5g EKG (3min) Litt stjerneanis, nellikspiker og rosiner (kokt i egen liten kjele og tilsatt i koken) [B]Andre ingredienser[/B] Irish moss [B]Meskeinformasjon[/B] Dobbeltmesket for å få plass til alt i Speidel. 4 kg pale Mesk i 60 min, 67° Så resten, fylte på 4 L vann, 60min, 67° 10 min, 78° Skylte med ca 3 L Ca 25 L før koking [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wyeast 1318 London A Gjærmengde: 4 pakker Informasjon om gjæring: Gjæring på temperatur mellom 18-20° [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 16. september 2018 Flasket: 2. oktober 2018 Filtrert: Nei Karbonering: N