Brygger: Finn Berger Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 2F Schwarzbier OG: 1,053 FG: 1,016 Mengde vørter: 32,0l Mengde ferdig øl: 27,0l Alkoholstyrke: 4,9% Beregnet IBU: 27,0 Beregnet farge: 54 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Malt 3,00 kg pilsnermalt 2,00 kg mørkt münchenermalt 0,50 kg lyst münchenermalt 0,75 kg DRC 300 0,35 kg Carafa Special II [B]Humle og krydder[/B] Humle 30 gr Premiant 9% @ 60 30 gr Saaz 3% @ 10 30 gr Saaz 3% @ 5 [B]Andre ingredienser[/B] 2 ts kalsiumsulfat 2 ts kalsiumklorid [B]Meskeinformasjon[/B] 67 + 72 grader [B]Gjæring[/B] Gjærtype: w-34/70 Gjærmengde: 500 milliarder celle Informasjon om gjæring: 12 grader + 16 grader til diacetylrast [B]Kommentarer[/B] Karbonert med vørter [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 7. desember 2019 Flasket: 20. desember 2019 Filtrert: Nei Karbonering: N