Brygger: Øyvind F. Tvedten
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4E Amerikansk pale ale
OG: 1050
FG: 1013
Mengde vørter: 30,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 5,2%
Beregnet IBU: 38,0
Beregnet farge: 9 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4,75 kg Best Pale malt
0,25 Best Munic Dark
0,25 Best Vienna
0,25 kg Cara Pils/Dextrine

[B]Humle og krydder[/B]
5 g Citra (60 min)
50 g Citra (20 min Wirlpool 85C)
40 g Cryo Citra (20 min Wirlpool 85C).
110 g Cryo Citra, 45 g Citra, tørrhumle 7 dager
2 pk Safale US-05

[B]Andre ingredienser[/B]
Gjærnæring, 1 ss5.2 buffer. 3 ts CASO4 1 fellingstablett. 
og sukker til karbonering  tilsatt før cold crash og flasking

[B]Meskeinformasjon[/B]
65 C i 75 min, 78 C 10 min (utmesk), skylling

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale US-05
Gjærmengde: 2 pk tørrgj
Informasjon om gjæring:
14 dager  18 C,

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 30. desember 2018
Flasket: 13. januar 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N