Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4E Amerikansk pale ale
OG: 1060
FG: 1010
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 6,6%
Beregnet IBU: 49,0
Beregnet farge: 19 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pale Malt	7	EBC	6700	g	
Crystal Malt	135	EBC	175	g	
Cara Pils	37	EBC	100	g	
Honey	40	EBC	400	g	
Flaked Oats	4	EBC	500	g

[B]Humle og krydder[/B]
Chinook	12.6	%	15	g	10	min	
Centennial	10.0	%	15	g	10	min	
Simcoe	13.0	%	25	g	10	min	
Amarillo	8.7	%	25	g	10	min	
Amarillo	8.7	%	50	g	Whirlpool		
Simcoe	13.0	%	50	g	Whirlpool		
Columbus	16.0	%	25	g	Whirlpool		
Simcoe	13.0	%	25	g	Whirlpool		
Simcoe	13.0	%	75	g	Dry Hop		
Simcoe	13.0	%	50	g	Dry Hop	

Tørrhumles på dag 2 og dag 6.

[B]Andre ingredienser[/B]
CaSO4 (meskevann): 10 gram (Kalsiumsulfat (gips))
Cacl12. 10 gram.
Juster pH til 5,2 ved Ca en halv kork Lactol.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mash step	66	°C	60	min	
Mashout	78	°C	5	min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: 1318 London Ale III
Gjærmengde: Liten starter
Informasjon om gjæring:
Fermentation	1318 London Ale III	19	°C	3	days	
Fermentation	No yeast added	20	°C	11	days

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 4. januar 2020
Flasket: 18. januar 2020
Filtrert: Nei
Karbonering: N