Brygger: Dag Hovland
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13B Krydderøl (basistype 8D Porter)
Ekstra ingredienser: Ingefær, lakrisrot, granskudd, mynte, lavendel, oregano, salvie, vintersar
OG: 1,060
FG: 1,013
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 6,0%
Beregnet IBU: 15,0
Beregnet farge: 56 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Malt til mesk:
4 kg 	Golden Promise		63.7%
0.15 kg 	Chocolate Malt		2.4%
0.55 kg 	Crystal Malt    8.8%
0.10 kg 	Black Patent	1.6%
0.63 kg 	Amber	10%
0.10 kg 	Brown	1.6%
50 g 	Roasted Barley 	0.8%
0.20 kg 	Carapils 3.2%

Sen tilsetning i kok:
0.50 kg 	Jaggery (sukker) 	8%

[B]Humle og krydder[/B]
30 g 	East Kent Goldings Pellet, 5%AA  Boil 60 min
50 g 	Ingefær		Boil 	1 hr.
30 g 	Tørket lakrisrot		Boil 	10 min.
100 g 	Granskudd		Boil 	5 min.
27 g 	Mynte	Boil 	1 hr.
15 g 	Lavendel			Boil 	1 hr.
30 g 	Oregano		Boil 	1 hr.
8 g 	       Salvie	 	Boil 	1 hr.
2 g    	Vintersar		Boil 	1 hr.
10 g 	Mynte	Boil 	5 min.

[B]Andre ingredienser[/B]
I meskevannet: 
5 g 	Calcium Chloride 
1 tsp 	Gypsum

[B]Meskeinformasjon[/B]
65 grader i 60 minutter, så 20 minutter på 72 grader. 
Meskepose

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 1318
Gjærmengde: 50 gram slurry
Informasjon om gjæring:
Temperaturkontrollert på 18 grader til nesten utgjæret, så i rom på ca. 20 grader til et par dager etter utgjæring.

[B]Kommentarer[/B]
IBU er lavere enn Norbryggs krav til typen, men pga. mye bitterhet fra tilsatte urter, mener jeg den opplevde bitterheten er mer innafor enn den ville vært med typekorrekt IBU.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 2. august 2020
Flasket: 20. august 2020
Filtrert: Nei
Karbonering: N