Brygger: Dag Hovland Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13B Krydderøl (basistype 8D Porter) Ekstra ingredienser: Ingefær, lakrisrot, granskudd, mynte, lavendel, oregano, salvie, vintersar OG: 1,060 FG: 1,013 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 22,0l Alkoholstyrke: 6,0% Beregnet IBU: 15,0 Beregnet farge: 56 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Malt til mesk: 4 kg Golden Promise 63.7% 0.15 kg Chocolate Malt 2.4% 0.55 kg Crystal Malt 8.8% 0.10 kg Black Patent 1.6% 0.63 kg Amber 10% 0.10 kg Brown 1.6% 50 g Roasted Barley 0.8% 0.20 kg Carapils 3.2% Sen tilsetning i kok: 0.50 kg Jaggery (sukker) 8% [B]Humle og krydder[/B] 30 g East Kent Goldings Pellet, 5%AA Boil 60 min 50 g Ingefær Boil 1 hr. 30 g Tørket lakrisrot Boil 10 min. 100 g Granskudd Boil 5 min. 27 g Mynte Boil 1 hr. 15 g Lavendel Boil 1 hr. 30 g Oregano Boil 1 hr. 8 g Salvie Boil 1 hr. 2 g Vintersar Boil 1 hr. 10 g Mynte Boil 5 min. [B]Andre ingredienser[/B] I meskevannet: 5 g Calcium Chloride 1 tsp Gypsum [B]Meskeinformasjon[/B] 65 grader i 60 minutter, så 20 minutter på 72 grader. Meskepose [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wyeast 1318 Gjærmengde: 50 gram slurry Informasjon om gjæring: Temperaturkontrollert på 18 grader til nesten utgjæret, så i rom på ca. 20 grader til et par dager etter utgjæring. [B]Kommentarer[/B] IBU er lavere enn Norbryggs krav til typen, men pga. mye bitterhet fra tilsatte urter, mener jeg den opplevde bitterheten er mer innafor enn den ville vært med typekorrekt IBU. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 2. august 2020 Flasket: 20. august 2020 Filtrert: Nei Karbonering: N