Brygger: Anders Sivertsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 11B Mørk sterk belgisk ale OG: 1,090 FG: 1,016 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 20,0l Alkoholstyrke: 9,7% Beregnet IBU: 30,0 Beregnet farge: 67 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Castle Pilsner Malt - 5kg Castle Pale Malt - 3,5kg Castle Special B - 0,4kg Candi Syrup D-180 - 1,35kg (3pk) [B]Humle og krydder[/B] 60g Brewers Gold 4% - 60min 35g Hallertau Mittelfrue 4,5% - 30min 35g Styrian Golding 3,5% - 15min [B]Andre ingredienser[/B] 0,5stk Whirlfloc - 15min 1ts Wyeast gjærnæring - 15min [B]Meskeinformasjon[/B] 25l vann til innmesk 22l vann til skylling 64c - 90min 77c - 10min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wyeast 3787 Gjærmengde: Ca. 550 milliarder Informasjon om gjæring: 18c - 120 timer 20c - 24 timer 25c - 264 timer 17c - 48 timer 10c - 168 timer [B]Kommentarer[/B] 30l vørter til kok 90min kok (Candi syrup har kokt med hele koketiden) 4l starter - 1pk gjær 0,5pk Lallemand CBC-1 - Ved flasking [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 27. mai 2018 Flasket: 23. juni 2018 Filtrert: Nei Karbonering: N