Brygger: Anders Sivertsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1,090
FG: 1,016
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 9,7%
Beregnet IBU: 30,0
Beregnet farge: 67 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Castle Pilsner Malt - 5kg
Castle Pale Malt - 3,5kg
Castle Special B - 0,4kg
Candi Syrup D-180 -  1,35kg (3pk)

[B]Humle og krydder[/B]
60g Brewers Gold 4% - 60min
35g Hallertau Mittelfrue 4,5% - 30min
35g Styrian Golding 3,5% - 15min

[B]Andre ingredienser[/B]
0,5stk Whirlfloc - 15min
1ts Wyeast gjærnæring - 15min

[B]Meskeinformasjon[/B]
25l vann til innmesk
22l vann til skylling
64c - 90min
77c - 10min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 3787
Gjærmengde: Ca. 550 milliarder
Informasjon om gjæring:
18c - 120 timer
20c - 24 timer
25c - 264 timer
17c - 48 timer
10c - 168 timer

[B]Kommentarer[/B]
30l vørter til kok
90min kok (Candi syrup har kokt med hele koketiden)
4l starter - 1pk gjær
0,5pk Lallemand CBC-1 - Ved flasking

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 27. mai 2018
Flasket: 23. juni 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N