Brygger: Hans Olav Rønneseth
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1,090
FG: 1,021
Mengde vørter: 48,0l
Mengde ferdig øl: 42,0l
Alkoholstyrke: 9,3%
Beregnet IBU: 32,0
Beregnet farge: 64,4 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
46%	8.3kg	Pilsner - BE	36	
2°	Mash
40%	7.3kg	Pale Ale - BE	38	
3°	Mash
14%	2.6L	Belgian Dark Candi Syrup - BE	32	
180°	Late

[B]Humle og krydder[/B]
65.3	Brewer's Gold	Pellet	Boil	60 minutes	8.0	19.3
65.3	Hallertauer Mittelfrüh	Pellet	Boil	30 minutes	5.0	9.3
65.3	Styrian Goldings	Pellet	Boil	15 minutes	4.1	4.9

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Ensteg	Direct Heat	65C	90 minutes
Mash-Out	Direct Heat	76C	10 minutes

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP530
Gjærmengde: 942Bill
Informasjon om gjæring:
Fermenter 7 dager 25 grader C til SG 1.030 var nådd
Ved SG 1.030: Senket temp til 14 grader C i 3-4 dager til SG 1.018 er nådd
Omstikk og stod i 8 uker på 7 grader C

[B]Kommentarer[/B]
Flasket med 9g/l candisirup 1dl frisk krausen (2 liter Stir)
Karboneres i 14 dager på 24 grader C og lagret siden.
2 cap gips i mesk og 4 tsp servomyces 10 min før flameout
sirup 3 min før flamout

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 7. februar 2017
Flasket: 15. april 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N