Brygger: Hans Olav Rønneseth Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 11B Mørk sterk belgisk ale OG: 1,090 FG: 1,021 Mengde vørter: 48,0l Mengde ferdig øl: 42,0l Alkoholstyrke: 9,3% Beregnet IBU: 32,0 Beregnet farge: 64,4 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 46% 8.3kg Pilsner - BE 36 2° Mash 40% 7.3kg Pale Ale - BE 38 3° Mash 14% 2.6L Belgian Dark Candi Syrup - BE 32 180° Late [B]Humle og krydder[/B] 65.3 Brewer's Gold Pellet Boil 60 minutes 8.0 19.3 65.3 Hallertauer Mittelfrüh Pellet Boil 30 minutes 5.0 9.3 65.3 Styrian Goldings Pellet Boil 15 minutes 4.1 4.9 [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Ensteg Direct Heat 65C 90 minutes Mash-Out Direct Heat 76C 10 minutes [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP530 Gjærmengde: 942Bill Informasjon om gjæring: Fermenter 7 dager 25 grader C til SG 1.030 var nådd Ved SG 1.030: Senket temp til 14 grader C i 3-4 dager til SG 1.018 er nådd Omstikk og stod i 8 uker på 7 grader C [B]Kommentarer[/B] Flasket med 9g/l candisirup 1dl frisk krausen (2 liter Stir) Karboneres i 14 dager på 24 grader C og lagret siden. 2 cap gips i mesk og 4 tsp servomyces 10 min før flameout sirup 3 min før flamout [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 7. februar 2017 Flasket: 15. april 2017 Filtrert: Nei Karbonering: N