Brygger: Øyvind Aardal Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1,100 FG: 1,043 Mengde vørter: 60,0l Mengde ferdig øl: 55,0l Alkoholstyrke: 9,0% Beregnet IBU: 85,0 Beregnet farge: 135 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 24,25 kg Pale Malt, Golden Promise (Thomas Fawcett) (5,9 EBC) Grain 7 74,0 % 15,8 L 2,00 kg Amber (Crisp) (70,0 EBC) Grain 8 6,1 % 1,3 L 2,00 kg Chocolate Malt (Thomas Fawcett) (1000,8 EBC) Grain 9 6,1 % 1,3 L 1,00 kg (de) CHÂTEAU ROASTED BARLEY (1200,9 EBC) Grain 10 3,1 % 0,7 L 1,00 kg Brown Malt (128,1 EBC) Grain 11 3,1 % 0,7 L 1,00 kg CaraPils (Weyermann) (4,5 EBC) Grain 12 3,1 % 0,7 L 0,50 kg Caramel/Crystal Malt - 10L (19,7 EBC) Grain 13 1,5 % 0,3 L 0,50 kg Crystal Extra Dark - 400EBC (Crisp) (400,0 EBC) Grain 14 1,5 % 0,3 L 0,50 kg Dark Crystal (275,0 EBC) Grain 15 1,5 % 0,3 L [B]Humle og krydder[/B] 183 g East Kent Goldings (EKG) [5,00 %] - Boil 60,0 min Hop 17 26,6 IBUs - 183 g Target [11,00 %] - Boil 60,0 min Hop 18 58,4 IBUs - 4,80 g Baking Soda (Boil) Water Agent 19 - - 4,32 g Chalk (Boil) Water Agent 20 - - 3,64 g Epsom Salt (MgSO4) (Boil) Water Agent 21 - - 3,20 g Calcium Chloride (Boil) Water Agent 22 - - 1,00 Items Whirlfloc Tablet (Boil 10,0 mins) Fining 23 - - 3,00 tsp Yeast Nutrient (Boil 5,0 mins) Other 24 - - [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] 65* i 60min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wyeast 1318 Gjærmengde: 1156b celler Informasjon om gjæring: 19-20 ila 4 dager 20-22 ila 10 dager 22-0 så fort som rå er lagres i 365 dager [B]Kommentarer[/B] Inspirert av og hyllest til Kinn Svartekunst [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 4. juli 2018 Flasket: 1. desember 2018 Filtrert: Nei Karbonering: F