Brygger: Finn Berger
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8A Dry stout
OG: 1,044
FG: 1,012
Mengde vørter: 35,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 4,2%
Beregnet IBU: 85,0
Beregnet farge: 85 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3,7 kg Maris Otter
0,3 kg Amber malt
0,3 kg Choco hvete
0,5 kg Crystal 120
0,2 kg Dark Crystal

[B]Humle og krydder[/B]
25 gr Northern Brewer @ 60
25 gr EKG @ 5

[B]Andre ingredienser[/B]
0,5 ts klorid, 1 ts karbonat, 0,5 ts natron i mesk
5 gr Supermoss @ 5
10 dråperBrewer's Claex ved gjæringsstart

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesket på 69 + 72 + utmesk på 77
Batch sparge

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP013
Gjærmengde: 250 milliader
Informasjon om gjæring:
Starter gjæringa på 16 grader. Lar stige rolig til 20 grader over et par dager. Rolig og rask gjæring.

[B]Kommentarer[/B]
Karbonert med vørter fra samme brygg

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 11. februar 2019
Flasket: 20. februar 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N