Brygger: Finn Berger Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8A Dry stout OG: 1,044 FG: 1,012 Mengde vørter: 35,0l Mengde ferdig øl: 25,0l Alkoholstyrke: 4,2% Beregnet IBU: 85,0 Beregnet farge: 85 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3,7 kg Maris Otter 0,3 kg Amber malt 0,3 kg Choco hvete 0,5 kg Crystal 120 0,2 kg Dark Crystal [B]Humle og krydder[/B] 25 gr Northern Brewer @ 60 25 gr EKG @ 5 [B]Andre ingredienser[/B] 0,5 ts klorid, 1 ts karbonat, 0,5 ts natron i mesk 5 gr Supermoss @ 5 10 dråperBrewer's Claex ved gjæringsstart [B]Meskeinformasjon[/B] Mesket på 69 + 72 + utmesk på 77 Batch sparge [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP013 Gjærmengde: 250 milliader Informasjon om gjæring: Starter gjæringa på 16 grader. Lar stige rolig til 20 grader over et par dager. Rolig og rask gjæring. [B]Kommentarer[/B] Karbonert med vørter fra samme brygg [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 11. februar 2019 Flasket: 20. februar 2019 Filtrert: Nei Karbonering: N