Brygger: Trond Rasmussen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13B Krydderøl (basistype 11A Belgisk dubbel/bruin)
Ekstra ingredienser: Rosiner, revet appelsinskall, vaniljestang
OG: 1056
FG: 1009
Mengde vørter: 16,0l
Mengde ferdig øl: 15,0l
Alkoholstyrke: 6,15%
Beregnet IBU: 24,0
Beregnet farge: 34 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3.1 kg Maris Otter 3.9 ebc
0.17 Kg Crystal 250 ebc
0.16 Kg Carapils 3.9 ebc
0.03 Kg flaket rug
0.05 Kg flaket Havre
0.45 Kg hjemmelaget Candisirup Amber

[B]Humle og krydder[/B]
28 gram EK Goldings kok i 60 minutter
12 gram EK Goldings kok i 15 minutter
10 gram EK Goldings Whirlpool 80 grader i 5 minutter

20 gram rosiner 15 minutter kok
Revet skall av en appelsin 15 minutter kok
1/2 Vanniljestang 15 minutter kok

[B]Andre ingredienser[/B]
Vannjustering
Meskevann 3.2 gramCaCl2, 1.6 gram CaS04

Skyllevann 1.6 gram CaCl2, CaSo4

[B]Meskeinformasjon[/B]
Meskes på 67 grader i 60 minutter.
Utmesk på 78 grader i 10 minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 3787
Gjærmengde: 300 milliarder
Informasjon om gjæring:
Brukte topphøstet gjær. Er litt usikker på mengde gjær.

[B]Kommentarer[/B]
Karbonert med vørter

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 16. januar 2019
Flasket: 8. februar 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N