Brygger: Trond Rasmussen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13B Krydderøl (basistype 11A Belgisk dubbel/bruin) Ekstra ingredienser: Rosiner, revet appelsinskall, vaniljestang OG: 1056 FG: 1009 Mengde vørter: 16,0l Mengde ferdig øl: 15,0l Alkoholstyrke: 6,15% Beregnet IBU: 24,0 Beregnet farge: 34 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3.1 kg Maris Otter 3.9 ebc 0.17 Kg Crystal 250 ebc 0.16 Kg Carapils 3.9 ebc 0.03 Kg flaket rug 0.05 Kg flaket Havre 0.45 Kg hjemmelaget Candisirup Amber [B]Humle og krydder[/B] 28 gram EK Goldings kok i 60 minutter 12 gram EK Goldings kok i 15 minutter 10 gram EK Goldings Whirlpool 80 grader i 5 minutter 20 gram rosiner 15 minutter kok Revet skall av en appelsin 15 minutter kok 1/2 Vanniljestang 15 minutter kok [B]Andre ingredienser[/B] Vannjustering Meskevann 3.2 gramCaCl2, 1.6 gram CaS04 Skyllevann 1.6 gram CaCl2, CaSo4 [B]Meskeinformasjon[/B] Meskes på 67 grader i 60 minutter. Utmesk på 78 grader i 10 minutter [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wyeast 3787 Gjærmengde: 300 milliarder Informasjon om gjæring: Brukte topphøstet gjær. Er litt usikker på mengde gjær. [B]Kommentarer[/B] Karbonert med vørter [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 16. januar 2019 Flasket: 8. februar 2019 Filtrert: Nei Karbonering: N