Brygger: Dag Hovland
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4A Engelsk ordinary bitter
OG: 1,035
FG: 1,010
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 3,3%
Beregnet IBU: 33,0
Beregnet farge: 15 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Maris Otter 2,9 kg
Krystall malt, Stor-Galås, 0,1 kg
Flaket bygg, 0,4 kg
Aroma malt 0,3 kilo
Sukker, indisk jaghery 0,2 kilo

[B]Humle og krydder[/B]
Fuggles, 40 gram, 60 min
East Kent Goldings, 30 gram, 5 min
East Kent Goldings, 20 gram, tørrhumle 4 dager

[B]Andre ingredienser[/B]
Gips, 5 gram i vørter
Krusflik/irish moss, 5 gram i vørter
gjærnæring

[B]Meskeinformasjon[/B]
68 grader i ca. 45 minutter, så utmesking på 75 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale S-04
Gjærmengde: 1 pose
Informasjon om gjæring:
Primærgjæring ca. 4 dager på 20 grader. Sekundærgjæring med tørrhumle i samme beholder

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 25. september 2019
Flasket: 1. oktober 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N