Brygger: Ove Utland
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13C Trelagret øl (basistype 9C Foreign extra stout)
Ekstra ingredienser: Cold brew coffee
OG: 1070
FG: 1016
Mengde vørter: 38,0l
Mengde ferdig øl: 34,0l
Alkoholstyrke: 7,0%
Beregnet IBU: 30,0
Beregnet farge: 90 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
maris otter 10,5kg
munich malt 2,5kg
roasted barley 0,5 kg
Black malt 250g
chocolat,crystal malt 200g
pale crystal 200g
Amber 500g
brown 250g
flaket havre 500g

[B]Humle og krydder[/B]
columbus
challenger
crystal

[B]Andre ingredienser[/B]
Kaldbrygget kaffe tilsatt på ferdig kabonert øl i corneliusfat. 10% kaffe tilsatt.

[B]Meskeinformasjon[/B]
68 grader i 120 min
78 grader i 15 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: wlp 007
Gjærmengde: 2liter forkultur
Informasjon om gjæring:
17 grader 14dg.
20 grader 3 dg.

[B]Kommentarer[/B]
Tilsatt nitrogen før tapping på flasker, flasket med nitrogen gass.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 9. februar 2018
Flasket: 7. august 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: F