Brygger: Jørgen Olsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1,100
FG: 1,030
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 9,5%
Beregnet IBU: 100,0
Beregnet farge: 121 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
58.8% Crisp Maris Otter
8,5% Best Munich Dark
7,6% Crisp Cara
5,9% Best Melanoidin
5,0% Crisp Chocolate
4,2% valsede havregryn
3,4% Crisp Roasted Barley
2,5% Special B
4,2% bordsukker

[B]Humle og krydder[/B]
Magnum som bitterhumle @ 60 min
Chinook @ 15 og 4 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Kalsiumsulfat, kalsiumklorid, natron, melkesyre, gjærnæring, klaringsmiddel, gelatin

[B]Meskeinformasjon[/B]
Dobbeltmesk, først Maris Otter som basemalt i 110 minutter på 66 grader. Deretter resten tilsvarende.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007
Gjærmengde: Rikelige mengder
Informasjon om gjæring:
17 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 11. mars 2018
Flasket: 25. mars 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N