Brygger: Bjorn Egeland
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8D Porter
OG: 1,058
FG: 1,015
Mengde vørter: 18,0l
Mengde ferdig øl: 16,0l
Alkoholstyrke: 5,63%
Beregnet IBU: 38,0
Beregnet farge: 56,5 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Gladfield American Ale Malt 2.41 kg
Munich II (Weyermann) 0.96 kg
Gladfield Dark Crystal Malt 0.41 kg
Chocolate Malt (Bairds) 0.17 kg
Black Patent Malt - UK 0.10 kg

[B]Humle og krydder[/B]
Nelson Sauvin (IBU: 32.3) 20.00 g (33%) Pellet Boil 60 min 12

Cascade (IBU: 5.6) 9.33 g (16%) Pellet Boil 30 min 5.8

Cascade (IBU: 0.0) 30.67 g (51%) Pellet Hop Stand 0 min 5.8

[B]Andre ingredienser[/B]
Irish Moss, 10gr, 15 min. kok.

Demarra Sukker, 6 gr/liter til carbonering i flaske.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Økte mash temperaturen fra 66 til 68 for økt fylde.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Mang. J. M36
Gjærmengde: 2 pk.
Informasjon om gjæring:
Gjæret på 20 grader, dvs 19 grader i rommet, men termometeret viste opp til 5 grader høyere temperatur i brygget enn i rommet. Sank ned etter ca 2.5 dager

[B]Kommentarer[/B]
Bitterhet baseres på utregning fra GrainFather app-en.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 17. januar 2020
Flasket: 23. januar 2020
Filtrert: Nei
Karbonering: N