Brygger: Bjorn Egeland Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8D Porter OG: 1,058 FG: 1,015 Mengde vørter: 18,0l Mengde ferdig øl: 16,0l Alkoholstyrke: 5,63% Beregnet IBU: 38,0 Beregnet farge: 56,5 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Gladfield American Ale Malt 2.41 kg Munich II (Weyermann) 0.96 kg Gladfield Dark Crystal Malt 0.41 kg Chocolate Malt (Bairds) 0.17 kg Black Patent Malt - UK 0.10 kg [B]Humle og krydder[/B] Nelson Sauvin (IBU: 32.3) 20.00 g (33%) Pellet Boil 60 min 12 Cascade (IBU: 5.6) 9.33 g (16%) Pellet Boil 30 min 5.8 Cascade (IBU: 0.0) 30.67 g (51%) Pellet Hop Stand 0 min 5.8 [B]Andre ingredienser[/B] Irish Moss, 10gr, 15 min. kok. Demarra Sukker, 6 gr/liter til carbonering i flaske. [B]Meskeinformasjon[/B] Økte mash temperaturen fra 66 til 68 for økt fylde. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Mang. J. M36 Gjærmengde: 2 pk. Informasjon om gjæring: Gjæret på 20 grader, dvs 19 grader i rommet, men termometeret viste opp til 5 grader høyere temperatur i brygget enn i rommet. Sank ned etter ca 2.5 dager [B]Kommentarer[/B] Bitterhet baseres på utregning fra GrainFather app-en. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 17. januar 2020 Flasket: 23. januar 2020 Filtrert: Nei Karbonering: N