Brygger: Trond Rasmussen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4D Engelsk golden ale
OG: 1048
FG: 1010
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 11,0l
Alkoholstyrke: 5,0%
Beregnet IBU: 34,0
Beregnet farge: 11 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4.18 kg Maris Otter. 5.9 ebc
0.1 kg Munich. 20 ebc
0.15 kg Caracrystal. 78 ebc

[B]Humle og krydder[/B]
22 gram Target. 60 min kok
20 gram Styrian Goldings. 15 min kok
20 gram Mittelfrue. 5 min kok
15 gram Styrian Goldings whirlpool 80 grader 5 min.

[B]Andre ingredienser[/B]
3.4 gram CaSO4 og 3.4 gram CaCl2, 1.7 gram CaCO3 og 1.7 gram NaHCO3 samt 10 ml lactose i meskevann.
2.9 gram CaCO4 og 2.9 CaCl2 i skyllevann.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Meskes på 65 grader i 60 min.
deretter 72 grader i 10 min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: wlp 028
Gjærmengde: 200 milliarder
Informasjon om gjæring:
Gjæres på 18 grader. 
Karboneres med 6 gram sukker pr liter.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 26. mars 2019
Flasket: 10. april 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N