Brygger: Thomas Aasberg
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13D Andre røykøl (basistype 9D Baltisk porter)
Ekstra ingredienser: Størdalsmalt
OG: 1087
FG: 1025
Mengde vørter: 30,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 8,1%
Beregnet IBU: 40,0
Beregnet farge: 91 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5kg Munich Malt 25 EBC
2kg Viking Dark Ale Malt
2kg Rye Malt
2kg Pale Malt
1,5kg Stjørdalsmalt
1,5kg Wheat Malt
500g Cara Munich II
500g Special B
300g Chocolate Wheat
200g Carafa Special III

[B]Humle og krydder[/B]
53g Northern Brewer 7,3%aa @ 60 min
20g Fuggle 4,3%aa @ 20 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
66 grader i 60 min
72 grader i 20 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833
Gjærmengde: 1pk 2 stegs starter
Informasjon om gjæring:
Pitch på 10,5 grader, øker gradvis med 0.5 grader pr dag til 16 grader. Totalt 21 dager.

[B]Kommentarer[/B]
Karbonert med speise på Fermzilla, flasket med Beergun.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 14. november 2019
Flasket: 8. januar 2020
Filtrert: Nei
Karbonering: N