Brygger: Trond Rasmussen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 2F Schwarzbier OG: 1052 FG: 1015 Mengde vørter: 12,0l Mengde ferdig øl: 11,0l Alkoholstyrke: 4,9% Beregnet IBU: 26,6 Beregnet farge: 69 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 2.08 kg Vienna. 5 ebc 0.2 kg Maris Otter. 5.9 ebc 0.1 kg Carafa1. 800 ebc 0.1 kg Carafa2. 1100 ebc 0.1 kg sjokoladerug. 650 ebc 0.05 Carared. 40 ebc 0.1 Special B. 300 ebc 0.1 kg flaket Rug. 3.9 0.1 kg flaket Havre. 2 ebc [B]Humle og krydder[/B] 8 gram Magnum. 60 min kok. 5 gram saaz. 15 min kok. 5 gram saaz 5 min kok. [B]Andre ingredienser[/B] 1.2 gram CaSO4 og 2.4 gram CaCl2 og 5 ml lactose i Meskevann. 1 gram CaSO4 og 2 gram CaCl2 i skyllevann [B]Meskeinformasjon[/B] Meskes på 65 grader i 60 minutter. Utmesk på 78 grader. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: wlp 833 Gjærmengde: 250 milliarder Informasjon om gjæring: Gjæres på 10 grader de første 7 dagene så opp til 13 grader. Siste del av gjæringen er lukket i Corneliusfat. [B]Kommentarer[/B] Bruker vørter fra samme batch for karbonering i Corneliusfat. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 29. juni 2019 Flasket: 14. juli 2019 Filtrert: Nei Karbonering: N