Brygger: Trond Rasmussen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2F Schwarzbier
OG: 1052
FG: 1015
Mengde vørter: 12,0l
Mengde ferdig øl: 11,0l
Alkoholstyrke: 4,9%
Beregnet IBU: 26,6
Beregnet farge: 69 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2.08 kg Vienna. 5 ebc
0.2 kg Maris Otter. 5.9 ebc
0.1 kg Carafa1. 800 ebc
0.1 kg Carafa2. 1100 ebc
0.1 kg sjokoladerug. 650 ebc
0.05 Carared. 40 ebc
0.1 Special B. 300 ebc
0.1 kg flaket Rug. 3.9
0.1 kg flaket Havre. 2 ebc

[B]Humle og krydder[/B]
8 gram Magnum. 60 min kok.
5 gram saaz. 15 min kok.
5 gram saaz 5 min kok.

[B]Andre ingredienser[/B]
1.2 gram CaSO4 og 2.4 gram CaCl2 og 5 ml lactose i Meskevann.
1 gram CaSO4 og 2 gram CaCl2 i skyllevann

[B]Meskeinformasjon[/B]
Meskes på 65 grader i 60 minutter.
Utmesk på 78 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: wlp 833
Gjærmengde: 250 milliarder
Informasjon om gjæring:
Gjæres på 10 grader de første 7 dagene så opp til 13 grader.
Siste del av gjæringen er lukket i Corneliusfat.

[B]Kommentarer[/B]
Bruker vørter fra samme batch for karbonering i Corneliusfat.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 29. juni 2019
Flasket: 14. juli 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N