Brygger: Knut Halvorsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 1D Tysk pilsner
OG: 1048
FG: 1012
Mengde vørter: 19,0l
Mengde ferdig øl: 18,0l
Alkoholstyrke: 5,3%
Beregnet IBU: 55,0
Beregnet farge: 8 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3,24 kg pilsnermalt
0,46 kg Munich malt, 25 ebc

[B]Humle og krydder[/B]
22 g Magnum 60 min
50 g Saaz 15 min
50 g Hallertauer Mittelfrueh 10 min
50 g Saaz 5 min
50 g Hallertauer M 1 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Gjærnæring, whirlflock, vannjustering som i Gahrs artikkel

[B]Meskeinformasjon[/B]
Kjele med falsk bunn, 2,5 L vann/kg malt, tempøkning ved å tilsette kokende vann.
64’ i 30 min
66’ i 15 min
71’ i 15 min
76’ i 15 min
Skulte med vann på 78’ i 45 min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: W 34/70
Gjærmengde: 4 pk rehydrert
Informasjon om gjæring:
Pitchet på 12’
12’ i to dager 
13’ i tre dager
14’ i seks dager 
16’ i tre dager
18’ i fem dager 
Mellomlagring på fat i sju dager
Primet med 9 g sukker/L
Karbonet på 20’

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 7. januar 2020
Flasket: 1. februar 2020
Filtrert: Nei
Karbonering: N