Brygger: Knut Halvorsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 1D Tysk pilsner OG: 1048 FG: 1012 Mengde vørter: 19,0l Mengde ferdig øl: 18,0l Alkoholstyrke: 5,3% Beregnet IBU: 55,0 Beregnet farge: 8 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3,24 kg pilsnermalt 0,46 kg Munich malt, 25 ebc [B]Humle og krydder[/B] 22 g Magnum 60 min 50 g Saaz 15 min 50 g Hallertauer Mittelfrueh 10 min 50 g Saaz 5 min 50 g Hallertauer M 1 min [B]Andre ingredienser[/B] Gjærnæring, whirlflock, vannjustering som i Gahrs artikkel [B]Meskeinformasjon[/B] Kjele med falsk bunn, 2,5 L vann/kg malt, tempøkning ved å tilsette kokende vann. 64’ i 30 min 66’ i 15 min 71’ i 15 min 76’ i 15 min Skulte med vann på 78’ i 45 min. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: W 34/70 Gjærmengde: 4 pk rehydrert Informasjon om gjæring: Pitchet på 12’ 12’ i to dager 13’ i tre dager 14’ i seks dager 16’ i tre dager 18’ i fem dager Mellomlagring på fat i sju dager Primet med 9 g sukker/L Karbonet på 20’ [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 7. januar 2020 Flasket: 1. februar 2020 Filtrert: Nei Karbonering: N