Brygger: Espen Kalstad
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4E Amerikansk pale ale
OG: 1,054
FG: 1,015
Mengde vørter: 24,5l
Mengde ferdig øl: 23,5l
Alkoholstyrke: 5,1%
Beregnet IBU: 37,4
Beregnet farge: 12,1 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5 kg PALE ALE MALT (7-10 EBC), Castle Malting
0.5 kg CARARED (40-60 EBC), Weyermann

[B]Humle og krydder[/B]
40g Cascade @60min
25g Cascade @15min
50g Cascade @1min
50g Cascade @DryHop, day 4

[B]Andre ingredienser[/B]
Vannjustering: CaSO4, CaCl2, CaCO3, NaHCO3
Melkesyre for pH justering av mesk
Gjærnæring
Polyclar
Gelatin til klaring på fat

[B]Meskeinformasjon[/B]
Infusjon @66°C 60min
Utmesk @77°C 10min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Lallemand Voss kveik
Gjærmengde: 11g rehydrert
Informasjon om gjæring:
Gjæring på 30°C
CC 0.5°C

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 28. februar 2020
Flasket: 8. mars 2020
Filtrert: Nei
Karbonering: F