Brygger: Brede Venås Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1,112 FG: 1,025 Mengde vørter: 50,0l Mengde ferdig øl: 45,0l Alkoholstyrke: 11,5% Beregnet IBU: 89,0 Beregnet farge: 113 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] pale ale 42,3% Munich 14,4% Vienna 9,6% Brown malt Fawcett 5,8% Caraffa 2 3,8% Cara Blonde 20 ebc 3,8% Havremalt 3,8% Special roast 3,8% sjokolade rug 1,9% Roasted Barley 1,9% Stjørdalsmalt 1% Treacle 1,9% Dememera sukker 3.8% [B]Humle og krydder[/B] Admiral 65 min 54 IBU Centennial 55 min 29 IBU Soutern aroma 20 min 5 IBU [B]Andre ingredienser[/B] 30 g calcium chloride 20 g chalk [B]Meskeinformasjon[/B] 55 grader 15 min 64,5 grader 75 min 78 grader 10 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: us 05 Gjærmengde: 5 pk Informasjon om gjæring: Startet på 16 grader økte til 18 etter 3 dager oksygen ved start og etter ca 18 timer treacle og dememera sukker etter 5 dager gjæring ca 6 uker på gjæringsdunk [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 12. juni 2018 Flasket: 24. juli 2018 Filtrert: Nei Karbonering: N