Brygger: Brede Venås
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1,112
FG: 1,025
Mengde vørter: 50,0l
Mengde ferdig øl: 45,0l
Alkoholstyrke: 11,5%
Beregnet IBU: 89,0
Beregnet farge: 113 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
pale ale 42,3%
Munich 14,4%
Vienna 9,6%
Brown malt Fawcett 5,8%
Caraffa 2 3,8%
Cara Blonde 20 ebc 3,8%
Havremalt 3,8%
Special roast 3,8%
sjokolade rug 1,9%
Roasted Barley 1,9%
Stjørdalsmalt 1%
Treacle 1,9%
Dememera sukker 3.8%

[B]Humle og krydder[/B]
Admiral 65 min 54 IBU
Centennial 55 min 29 IBU
Soutern aroma 20 min 5 IBU

[B]Andre ingredienser[/B]
30 g calcium chloride
20 g chalk

[B]Meskeinformasjon[/B]
55 grader 15 min
64,5 grader 75 min
78 grader 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: us 05
Gjærmengde: 5 pk
Informasjon om gjæring:
Startet på 16 grader økte til 18 etter 3 dager
oksygen ved start og etter ca 18 timer
treacle og dememera sukker etter 5 dager gjæring
ca 6 uker på gjæringsdunk

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 12. juni 2018
Flasket: 24. juli 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N