Brygger: Jonas Svare
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6E New England IPA
OG: 1,081
FG: 1,020
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 8,0%
Beregnet IBU: 50,0
Beregnet farge: 8 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2,85 kg Marris Otter
2,85 kg Pilsner Malt
1 kg flaked wheat
1 kg Wheat malt pale

[B]Humle og krydder[/B]
50 gram magnum , 15 min
75 gram citra , hop stand 30 min
75 gram amarillo, hop stand 30 min

15 gram cascade dry hop dag 1
30 gram vitra dry hop dag 1
15 gram chinook dry hop dag 1
30 gram amarillo dry hop dag 1

25 gram chinook dry hop dag 2
25 gram cascade dry hop dag 2
50 gram amarillo dry hop dag 2
50 gram citra dry hop dag 2

[B]Andre ingredienser[/B]
1 kg mango purre tilsatt i gjærekar på dag 2.

500 gram laktose tilsatt på slutten av kok

Vannjustert iht følgende tabell som NEIPA:
https://www.vestbrygg.no/assets/Uploads/files/Vannjusteringssett.pdf

[B]Meskeinformasjon[/B]
69 grader i 90 min
77 grader i 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Gjernes Kveik
Gjærmengde: 10 ml i Mariaue
Informasjon om gjæring:
Gjæret på 37 grader
Fikk rask og god utgjæring som gjorde seg 90% ferdig ila 3 døgn. Etter 5 døgn var den helt  ferdig utgjæret og ble tappet på fat etter 6 døgn for karbonering.

[B]Kommentarer[/B]
Dette ølet har også, ved en feiltagelse, blitt meldt inn i kategorien "6C Imperial IPA". Så jeg ber om at dersom det er et problem på noen måte så er det dette bidraget fra meg som skal bedømmes.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 23. februar 2019
Flasket: 1. mars 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: F