Brygger: Øyvind F. Tvedten
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6B Amerikansk IPA
OG: 1066
FG: 1014
Mengde vørter: 29,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 7,1%
Beregnet IBU: 80,0
Beregnet farge: 12 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6 kg Best Pale malt
0,70 Best Munich Dark
0,5 Best Vienna
0,3 Cara Pils/Dextrine

[B]Humle og krydder[/B]
10 g Citra (60 min)
35 g Cryo Citra (15 min)
40 g Citra (20 min Wirlpool 85C)
20 g Cryo Citra (20 min Wirlpool 85C).
100 g Cryo Citra, OG 15 g Citra, tørrhumle 7 dager

[B]Andre ingredienser[/B]
Gjærnæring, 1 fellingstablett. og sukker til karbonering  tilsatt før cold crash og flasking, 2,5 ts CaSO4, 24 g BufferpH5.2.

[B]Meskeinformasjon[/B]
65 C i 75 min, 78 C 10 min (utmesk), skylling

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale US-05
Gjærmengde: 2 pk tørrgj
Informasjon om gjæring:
14 dager  18 C,

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 29. desember 2018
Flasket: 13. januar 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N