Brygger: Mads Joachim Rød
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4B Engelsk best bitter
OG: 1,050
FG: 1,012
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 4,9%
Beregnet IBU: 32,0
Beregnet farge: 15 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6,25 kg totalt

6kg best pale malt
250g crisp crystal 150ebc

[B]Humle og krydder[/B]
Humle:
Humletilsetning 1: 35 g Golding 6,5%, 60 min
Humletilsetning 2: 25 g Challenger 6,5%, 15 min
Humletilsetning 3: 25 g Challenger, 25 g Goldings, tørrhumle.
Totalt: 110 g

Kopiert fra bryggselv sin oppskrift på best bitter. 
East kent er byttet ut med goldings

[B]Andre ingredienser[/B]
Irish moss.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Normal mesking. 

65 grader i 60min, med 77 grader i 5min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: wlp002
Gjærmengde: 2 pakker
Informasjon om gjæring:
Stod i rom temp gjennom hele gjæringen (20 grader). Etter 16 dager ble ølen cold crashet. For så å bli flasket og fatet. 5 gram sukker per liter øl.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 6. september 2019
Flasket: 1. oktober 2019
Filtrert: Nei
Karbonering: N