Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6B Amerikansk IPA
OG: 1058
FG: 1011
Mengde vørter: 55,0l
Mengde ferdig øl: 57,0l
Alkoholstyrke: 6,2%
Beregnet IBU: 56,0
Beregnet farge: 9 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pale Malt	5	EBC	6000	g	
Pilsner Malt	3	EBC	6000	g	
Cara Pils	4	EBC	500	g	
Munich Malt	15	EBC	600	g	
Vienna	8	EBC	600	g	
Flaked Oats	4	EBC	200	g	
Cane Sugar (light)	20	EBC	342	g

[B]Humle og krydder[/B]
Columbus	16.0	%	25	g	60	min	
Centennial	10.2	%	25	g	10	min	
Chinook	13.1	%	25	g	10	min	
Simcoe	12.6	%	50	g	10	min	
Citra	12.7	%	200	g	Whirlpool		
Mosaic	10.6	%	200	g	Whirlpool		
Citra	12.7	%	135	g	Dry Hop		
Simcoe	13.0	%	100	g	Dry Hop

[B]Andre ingredienser[/B]
Vannjustering ala IPA. pH målt til 5,3 etter 15 min mesking
To korker Lactol. IPA justering:
CaSO4 (skyllevann):8 gram / 2 strøken teskje
CaSO4 (meskevann):24 gram / 6 strøken teskje
CaCO3 (kun mesk):6 gram / 3,3 strøken teskje
NaHCO3 (kun mesk):6 gram / 1,4 strøken teskje

Irisk Moss
Gjærnæring

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mash step	67	°C	60	min	
Mash step	73	°C	10	min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: SafAle US-05
Gjærmengde: 100 gram
Informasjon om gjæring:
Fermentation	SafAle US-05	18	°C	3	days	
Fermentation	No yeast added	19	°C	10	days

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 26. mai 2021
Flasket: 9. juni 2021
Filtrert: Nei
Karbonering: N