Brygger: Einar Michelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 6B Amerikansk IPA OG: 1058 FG: 1011 Mengde vørter: 55,0l Mengde ferdig øl: 57,0l Alkoholstyrke: 6,2% Beregnet IBU: 56,0 Beregnet farge: 9 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pale Malt 5 EBC 6000 g Pilsner Malt 3 EBC 6000 g Cara Pils 4 EBC 500 g Munich Malt 15 EBC 600 g Vienna 8 EBC 600 g Flaked Oats 4 EBC 200 g Cane Sugar (light) 20 EBC 342 g [B]Humle og krydder[/B] Columbus 16.0 % 25 g 60 min Centennial 10.2 % 25 g 10 min Chinook 13.1 % 25 g 10 min Simcoe 12.6 % 50 g 10 min Citra 12.7 % 200 g Whirlpool Mosaic 10.6 % 200 g Whirlpool Citra 12.7 % 135 g Dry Hop Simcoe 13.0 % 100 g Dry Hop [B]Andre ingredienser[/B] Vannjustering ala IPA. pH målt til 5,3 etter 15 min mesking To korker Lactol. IPA justering: CaSO4 (skyllevann):8 gram / 2 strøken teskje CaSO4 (meskevann):24 gram / 6 strøken teskje CaCO3 (kun mesk):6 gram / 3,3 strøken teskje NaHCO3 (kun mesk):6 gram / 1,4 strøken teskje Irisk Moss Gjærnæring [B]Meskeinformasjon[/B] Mash step 67 °C 60 min Mash step 73 °C 10 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: SafAle US-05 Gjærmengde: 100 gram Informasjon om gjæring: Fermentation SafAle US-05 18 °C 3 days Fermentation No yeast added 19 °C 10 days [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 26. mai 2021 Flasket: 9. juni 2021 Filtrert: Nei Karbonering: N