Brygger: Sindre Olav Welle Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 4E Amerikansk pale ale OG: 39 FG: 11 Mengde vørter: 23,0l Mengde ferdig øl: 22,0l Alkoholstyrke: 4,0% Beregnet IBU: 43,0 Beregnet farge: 12 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Maris Otter Pale Malt 5 EBC 3000 g Munich Malt 20 EBC 1000 g Cara Pils 4 EBC 200 g [B]Humle og krydder[/B] East Kent Golding 3.9 % 30 g 60 min Centennial 8.5 % 20 g 60 min Galaxy 15.5 % 30 g 1 min Cascade 6.5 % 30 g 1 min Galaxy 15.5 % 30 g Dry Hop Cascade 6.5 % 30 g Dry Hop [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Mash step 60 °C 60 min Mash step 70 °C 40 min Kok opp 20L vann med 4g Kalsiumklorid i HLT. Kjøl til 70 grader Tilsett 2g Campden pulver ca 5 min før vannet er ferdig kjølt ned. Mal fuktet malt rett i meskakar og pump 15l vann sakte opp fra bunnen av meskekaret, la mesken hvile I 60 min. Tilsett 5L kokende vann La mesken hvile i 40 min. tapp av. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: SafAle US-05 Gjærmengde: 1 pk Informasjon om gjæring: Kok opp 20L vann med 4g Kalsiumklorid i HLT. Kjøl til 70 grader Tilsett 2g Campden pulver ca 5 min før vannet er ferdig kjølt ned. Mal fuktet malt rett i meskakar og pump 15l vann sakte opp fra bunnen av meskekaret, la mesken hvile I 60 min. Tilsett 10L vann med 2g kalsiumklorid i HLT og kok opp. Tilsett 1g Campden pulver i skyllevann, kok i 2 minutt til og pump 10L opp i meskekjele via bunn. la mesken hvile i 15 min. Kok opp 2 l Vann i kokekjele og pump vørter sakte over i kokekjele mens det koker uten lokk. Tilsett bitterhumle og kok forsiktig i 45min. Tilsett 1g Super Moss og 1g gjærnæring. Sett på lokk og kok 15 min. Tilsett aromahumle og start kjøling. Kjøl ned til 16 grader. Ha 1 pk rehydrert tørrgjær i gjæringskar og tapp vørter på. Oksyner 1 min med O2. Tilsett 10 draper Clarex og sett til gjæring på 18 grader i 3 dager.tilsett tørrhumle på dag 3. gjer 4 dager på 28 grader Tapp på fat/flaske med 150g karboneringssukker. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 17. mars 2019 Flasket: 24. mars 2019 Filtrert: Nei Karbonering: N