Brygger: Trond Viggo Pettersen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout) Ekstra ingredienser: Kaldbrygget kaffe - 500 ml OG: 1,094 FG: 1,026 Mengde vørter: 20,5l Mengde ferdig øl: 18,0l Alkoholstyrke: 8,9% Beregnet IBU: 60,0 Beregnet farge: 80 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 6 kg (56.6%) Bonsak Gårdsmalteri Fairytale ALE - 5 EBC 1 kg (9.4%) Bonsak Gårdsmalteri Munich - 20 EBC 1 kg (9.4%) Bonsak Gårdsmalteri RÅ Ellvis - 4.5 EBC 800 g (7.6%) Bonsak Gårdsmalteri Special N - 75 EBC 800 g (7.6%) Bonsak Gårdsmalteri Triple Melanoidin -197 EBC 600 g (5.7%) Muscovadosukker - 49.5 EBC 200 g (1.9%) Weyermann Carafa I - 800 EBC 200 g (1.9%) Thomas Fawcett Chocolate Malt - 1200 EBC [B]Humle og krydder[/B] 43 g (50 IBU) Columbus 15.5% 60 min kok. 25 g (8 IBU) Columbus 15.5% 5 min kok. 25 g (2 IBU) Columbus 15.5% 10 min "hopstand" [B]Andre ingredienser[/B] 500 ml kaldbrygget kaffe - Se kommentarer. [B]Meskeinformasjon[/B] Innmesk ved 66 °C. 66 °C i 60 min. 70 °C i 45 min. Utmesk ved 78 °C i 10 min. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Fermentis S-04. Gjærmengde: 4 pk. Informasjon om gjæring: Gjær ble re-hydrert før pitch. 20 °C i 14 dager Cold Crash ved 4 °C i 3 dager Modning på corneliusfat ved 10 °C i 14 dager [B]Kommentarer[/B] Kaldbrygget kaffe. -Ca. 700 ml vann be kokt opp og avkjølt. -500 g kaffe ble kvernet for anledningen. -600 ml kaldt vann ble tilsatt nykvernet kaffe i presskanne. -Kaffen ble kaldtukket i 24 timer. -Kaffen ble silt og tilsatt brygget to dager før overføring til corneliusfat. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 29. mai 2020 Flasket: 5. august 2020 Filtrert: Nei Karbonering: F