Brygger: Trond Viggo Pettersen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser: Kaldbrygget kaffe - 500 ml
OG: 1,094
FG: 1,026
Mengde vørter: 20,5l
Mengde ferdig øl: 18,0l
Alkoholstyrke: 8,9%
Beregnet IBU: 60,0
Beregnet farge: 80 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6 kg (56.6%) Bonsak Gårdsmalteri Fairytale ALE - 5 EBC
1 kg (9.4%)  Bonsak Gårdsmalteri Munich - 
20 EBC
1 kg (9.4%) Bonsak Gårdsmalteri RÅ Ellvis -  4.5 EBC
800 g (7.6%) Bonsak Gårdsmalteri Special N - 75 EBC
800 g (7.6%) Bonsak Gårdsmalteri Triple Melanoidin -197 EBC
600 g (5.7%) Muscovadosukker - 49.5 EBC
200 g (1.9%) Weyermann Carafa I - 800 EBC
200 g (1.9%) Thomas Fawcett Chocolate Malt - 1200 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
43 g (50 IBU) Columbus 15.5% 60 min kok.
25 g (8 IBU)  Columbus 15.5% 5 min kok.
25 g (2 IBU) Columbus 15.5% 10 min "hopstand"

[B]Andre ingredienser[/B]
500 ml kaldbrygget kaffe - Se kommentarer.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesk ved 66 °C.
66 °C i 60 min.
70 °C i 45 min.
Utmesk ved 78 °C i 10 min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Fermentis S-04.
Gjærmengde: 4 pk.
Informasjon om gjæring:
Gjær ble re-hydrert før pitch.

20 °C i 14 dager
Cold Crash ved 4 °C i 3 dager
Modning på corneliusfat ved 10 °C i 14 dager

[B]Kommentarer[/B]
Kaldbrygget kaffe.
-Ca. 700 ml vann be kokt opp og avkjølt.
-500 g kaffe ble kvernet for anledningen.
-600 ml kaldt vann ble tilsatt nykvernet kaffe i presskanne.
-Kaffen ble kaldtukket i 24 timer.
-Kaffen ble silt og tilsatt brygget to dager før overføring til corneliusfat.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 29. mai 2020
Flasket: 5. august 2020
Filtrert: Nei
Karbonering: F