Brygger: Per Olav Fremo Kalvå
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5D Altbier
OG: 1052
FG: 1010
Mengde vørter: 15,0l
Mengde ferdig øl: 12,0l
Alkoholstyrke: 5,5%
Beregnet IBU: 43,0
Beregnet farge: 40 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2.06 kg	Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) (5.9 EBC)	Grain	3	46.6 %	1.34 L
1.62 kg	Pilsner (Weyermann) (3.3 EBC)	Grain	4	36.7 %	1.06 L
0.40 kg	CHÂTEAU MUNICH (25.0 EBC)	Grain	5	9.1 %	0.26 L
0.11 kg	Viking Chocolate Light Malt (400.0 EBC)	Grain	6	2.6 %	0.07 L
0.11 kg	Carafa II (811.6 EBC)	Grain	7	2.6 %	0.07 L
0.11 kg	Caramunich I (Weyermann) (100.5 EBC)	Grain	8	2.6 %	0.07 L

[B]Humle og krydder[/B]
25.00 g	Hallertau Magnum [11.00 %] - Boil 50.0 min	Hop	10	35.7 IBUs	-
20.00 g	Hallertauer Mittelfrueh [2.30 %] - Boil 30.0 min	Hop	11	5.2 IBUs	-

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
64 c i 30 min
72 c i 30 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: US05
Gjærmengde: To pakker
Informasjon om gjæring:
16 grader i to dager
18 grader til fire poeng fra FG

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 16. februar 2020
Flasket: 23. februar 2020
Filtrert: Nei
Karbonering: N