Brygger: Petter Buhagen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1090
FG: 1028
Mengde vørter: 24,0l
Mengde ferdig øl: 21,5l
Alkoholstyrke: 8,3%
Beregnet IBU: 43,0
Beregnet farge: 85 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Malt:
2000g Pale Malt
600g Hvetemalt
650g Biscuit Malt
500g Melanoidin Malt
300g Chocolate Malt, 900 EBC
250g Roasted Barley, 1300 EBC

Maltekstrakt:
2000g Lys spraymalt
1000g Hvetespraymalt

[B]Humle og krydder[/B]
Centennial, 8.5%, 25g, 60 min kok, 29 IBU
Goldings, 4.2%, 20g 30 min kok, 5.3 IBU
Columbus, 15.5%, 20g, 5 min kok, 7 IBU
Columbus, 15%, 30g, 1 min kok, 2 IBU

[B]Andre ingredienser[/B]
1 tablett whirlflock, 10 min kok
1 teskje med gjærnæring, 10 min kok

[B]Meskeinformasjon[/B]
15,1 liter vann, en time på 66°C, hold på 77°C i 10 min, skyll med 16,4 liter vann ca 78°C.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007
Gjærmengde: 2 pk, 2 l starter
Informasjon om gjæring:
19°C i 17 dager

[B]Kommentarer[/B]
Medbrygger: Anders Valde

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 21. mars 2017
Flasket: 4. april 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N