Brygger: Petter Buhagen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1090 FG: 1028 Mengde vørter: 24,0l Mengde ferdig øl: 21,5l Alkoholstyrke: 8,3% Beregnet IBU: 43,0 Beregnet farge: 85 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Malt: 2000g Pale Malt 600g Hvetemalt 650g Biscuit Malt 500g Melanoidin Malt 300g Chocolate Malt, 900 EBC 250g Roasted Barley, 1300 EBC Maltekstrakt: 2000g Lys spraymalt 1000g Hvetespraymalt [B]Humle og krydder[/B] Centennial, 8.5%, 25g, 60 min kok, 29 IBU Goldings, 4.2%, 20g 30 min kok, 5.3 IBU Columbus, 15.5%, 20g, 5 min kok, 7 IBU Columbus, 15%, 30g, 1 min kok, 2 IBU [B]Andre ingredienser[/B] 1 tablett whirlflock, 10 min kok 1 teskje med gjærnæring, 10 min kok [B]Meskeinformasjon[/B] 15,1 liter vann, en time på 66°C, hold på 77°C i 10 min, skyll med 16,4 liter vann ca 78°C. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP007 Gjærmengde: 2 pk, 2 l starter Informasjon om gjæring: 19°C i 17 dager [B]Kommentarer[/B] Medbrygger: Anders Valde [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 21. mars 2017 Flasket: 4. april 2017 Filtrert: Nei Karbonering: N