Brygger: Rolf Bakke
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13F Klassisk norsk juleøl
OG: 1,070
FG: 1,015
Mengde vørter: 40,0l
Mengde ferdig øl: 36,65l
Alkoholstyrke: 7,1%
Beregnet IBU: 33,0
Beregnet farge: 74 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4260 gr. Pilsmalt, EBC 3,5
300 gr. Viennamalt, EBC 8
300 gr. Melanodin, EBC 70
140 gr. Munich malt, EBC 25
120 gr. Crystal red,  EBC 400
60 gr. Chocolate, EBC 1000
60 gr. Amber, EBC 125
366 gr.  Candy sirup, EBC 480
260 gr. Muscovado sugar, EBC 550
300 gr. , Golden light, EBC 9

[B]Humle og krydder[/B]
16 gr. Columbus pellets, IBU 12,9
25 gr. Hallertau Mittelfrüh 2016, IBU 4,5

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesk 68 grader
68 grader i 75 minutter
78 grader i 15 minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833 German Bock
Gjærmengde: 610 ml.
Informasjon om gjæring:
9 grader start gjæring
9,5-11.0 etter 1/3 gjæringstid
Diacetylrest 20 grader 
Kjøling  til 2 grader før tapping på fat
Totalt 28 dager gjæring

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 29. april 2018
Flasket: 24. juni 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: F