Brygger: Rolf Bakke Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13F Klassisk norsk juleøl OG: 1,070 FG: 1,015 Mengde vørter: 40,0l Mengde ferdig øl: 36,65l Alkoholstyrke: 7,1% Beregnet IBU: 33,0 Beregnet farge: 74 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4260 gr. Pilsmalt, EBC 3,5 300 gr. Viennamalt, EBC 8 300 gr. Melanodin, EBC 70 140 gr. Munich malt, EBC 25 120 gr. Crystal red, EBC 400 60 gr. Chocolate, EBC 1000 60 gr. Amber, EBC 125 366 gr. Candy sirup, EBC 480 260 gr. Muscovado sugar, EBC 550 300 gr. , Golden light, EBC 9 [B]Humle og krydder[/B] 16 gr. Columbus pellets, IBU 12,9 25 gr. Hallertau Mittelfrüh 2016, IBU 4,5 [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Innmesk 68 grader 68 grader i 75 minutter 78 grader i 15 minutter [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP833 German Bock Gjærmengde: 610 ml. Informasjon om gjæring: 9 grader start gjæring 9,5-11.0 etter 1/3 gjæringstid Diacetylrest 20 grader Kjøling til 2 grader før tapping på fat Totalt 28 dager gjæring [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 29. april 2018 Flasket: 24. juni 2018 Filtrert: Nei Karbonering: F